elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent acull des de dilluns la vacunació massiva de 16 municipis de la Vall d'Albaida

Ontinyent acull des de dilluns la vacunació massiva de 16 municipis de la Vall d'Albaida
  • L'Alcalde Jorge Rodríguez i personal sanitari ultimen els detalls del dispositiu a la Sala Gomis

La Sala Gomis d’Ontinyent serà punt de vacunació massiva a la comarca de La Vall d'Albaida des d'aquest dilluns 19 d’abril, segons confirmaven a l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez la Secretaria Autonòmica de la Conselleria de Sanitat, Concha Andrés, i la Gerent del Departament de Salut, Marga Llaudes. Aquest divendres de vesprada tècnics del departament i el propi alcalde amb tècnics municipals repassaven alguns dels últims detalls del que serà la vacunació massiva a la ciutat.

L’alcalde destacava que “és una molt bona noticia tant pel que comporta que per fi tingam més dosi per a vacunar a la Comunitat Valenciana, com també perquè aquest punt evitarà desplaçaments més llargs a moltes persones tant d’Ontinyent com de la comarca”, manifestava. Cal destacar que a més de la població d’Ontinyent, es vacunarà a la ciutat a la població d’Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, El Palomar, Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, Montaverner, l'Olleria, Sempere, Aielo de Malferit i Fontanars dels Alforins.

Segons s’ha confirmat des del Departament de Salut, s’administrarà en primer lloc aquest dilluns i dimarts la vacuna a persones d’entre 60 i 65 anys (començant per les nascudes als anys 1958,1959 i 1960) i també a persones de 79 a 70 anys que encara estaven pendents de vacunar-se. Les persones seran citades mitjançant SMS en el que constarà els 3 ultims números del SIP; punt de vacunació, día i hora de la cita; data per a segona vacunació i enllaç amb informació de la vacuna que rebran.

Des del Departament de Salut s’ha indicat que en principi les vacunacions seran dilluns en horari de 10:30 a 20:30 i dimarts de 8:30 a 20:30 de cada setmana, ampliant-se els dies de vacunació setmanal a mesura que es compte amb més vacunes. De la mateixa manera, s’ha pregat a la ciutadania anar a l’hora indicada i no abans, per evitar aglomeracions.

Cal recordar que el consistori ontinyentí va oferir temps arrere tots els espais municipals necessaris, així com els mitjans materials i humans de competència municipal, per tal de dur a terme esta campanya de vacunació. Finalment es determinava com a espai idoni la Sala Gomis, en l’adequació de la qual per a la vacunació l’Ajuntament inverteix al voltant de 20.000 euros.

Pujar