elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova polèmica a Ontinyent pel 'bou en corda'

Nova polèmica a Ontinyent pel 'bou en corda'
  • El sofriment animal mobilitza als col·lectius animalistes que recullen signatures en contra de la celebració d'aquesta mena d'esdeveniments

L'ús d'animals en festes i celebracions culturals genera cada vegada una major diversitat d'opinions. L'últim cas ha arribat de la mà de la celebració del ‘bou en corda’ d'Ontinyent, un acte taurí que es porta realitzant centenars d'anys i que consisteix a portar per tot el municipi al bou lligat amb una corda en tot moment.

Durant la celebració de l'esdeveniment el passat cap de setmana, diversos dels animals participants van caure a terra arribant a provocar-los ferides que els impedien alçar-se, tal i com han denunciat des de Cassola sense Corda. La televisió que retransmetia l'esdeveniment va registrar les imatges, les quals han generat una polaritat d'opinions en les xarxes socials.

Diverses associacions culturals han alçat la veu, de fet, per a aqueix mateix dissabte Ca La Mera i Cassola Sense Corda havien convocat un esdeveniment de contraprogramació, el lema de la qual era ‘Ni bou ni corda!,’, tenint una xarrada-debat sobre la festa i possibles accions transformadores, menjar d'agermanament i diverses cites musicals a la vesprada. No obstant això, el viscut durant aqueix dissabte a la vesprada va agreujar les protestes. Fins al punt que s'ha mogut una recollida de signatures per Ca La Mera i una petició en el portal change.org, en contra de la celebració d'aquesta mena d'esdeveniments.

A més, la plataforma Cassola Sense Corda, ha difós un escrit pels seus perfils en xarxes socials en el qual critiquen a la gent que gaudeix de la mort de l'animal, i els conviden al fet que es posen “en la pell del bou i que senten la tortura i la humiliació a la qual està sotmés l'animal”.

Pujar