20 de gener de 2021 20/1/21

Una multitudinària "Publicació" obri la recta final cap a la Setmana Gran de Festes d'Ontinyent

Una multitudinària "Publicació" obri la recta final cap a la Setmana Gran de Festes d'Ontinyent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Una multitudinària "Publicació" obri la recta final cap a la Setmana Gran de Festes d'Ontinyent - (foto 2)

  Centenars de persones es reuniren dissabte a la Plaça Major d'Ontinyent per assistir a l'acte de la "Publicació", l'acte que obri la recta final cap a les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent. Als peus del Castell de Festes, l'alcalde Jorge Rodríguez va lliurar al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, la clau de la ciutat, que simbolitza el període que s'obri a partir d'ara. L'acte, a més, va donar pas a la presentació del cartell anunciador dels Moros i Cristians, elaborat enguany pel dissenyador local Àlvaro Sanchis.

  A la seua intervenció, l'alcalde va recordar que enguany "és un any especial", en commemorar-se el 200 aniversari del naixement de l'autor de les ambaixades, Joaquín José Cervino, demanant als ambaixadors "que alceu la veu mes fort que mai, perquè el nostre fill adoptiu puga sentirvos en alt i clar alla on es trobe". L'alcalde, que va agrair el treball de la Societat de Festers "i l'esforç que fa colze a colze amb l'Ajuntament perquè tot estiga a punt al moment que toca", fent una crida "a que no quede a Ontinyent un sol racó sense festa, per trencar la rutina amb les sesues armes i fer-nos viure dies d'esplendor i estima".

  El President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, va posar en valor el treball que realitza la Junta i tota l'entitat durant l'any per deixar-ho tot a punt per a estos dies, fent una crida "a que tot el mon gaudisca dels actes que en tanta estima hem preparat i que van a tenir lloc durant les properes setmanes". La Publicació, que obri les Festes de Moros i Cristians de la ciutat, va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l'Ajuntament. Als peus del castell, l'alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

  Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d'enguany, Javier Moscardó de la comparsa Fontanos per part del bàndol cristià; i Cefe Micó de la comparsa Kàbilas en l'exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l'any passat, Vicent Marrahí Guerrero, de la comparsa Contrabandistas i José Galiana Borredá, de la comparsa Abencerrajes. Els ambaixadors i banderers (Nacho Gironés i David Penadés, dels Bucaneros, pel bàndol cristià, i Àngela Montés i Mª Carmen Tomás, dels Berberiscos, pels moros), van rebre els poders dels seus predecessors Marineros i Taifes.

  Per a finalitzar l'acte, es va presentar el cartell anunciador de les Fester de Moros i Cristians del 2017, elaborat pel dissenyador ontinyentí Álvaro Sanchis, on, segons explicava el propi autor, "es representa els diferents aspectes de la festa, combinats en una composició que aposta pel dinamisme, la potència en l'ús dels colors, i el llenguatge d'una il·lustració moderna, contemporània".

  Per últim, es va fer el simbòlica i tradicional lliurament de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, per part de l'Alcalde, concloent amb el crit de "Dames i cavallers, ja estem en festes!", que dóna inici a les Festes de Moros i Cristians de 2017.

   

  Pujar