elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'últim espectacle d'Escena Erasmus arriba a Ontinyent de la mà de la UV i la Diputació de València

L'últim espectacle d'Escena Erasmus arriba a Ontinyent de la mà de la UV i la Diputació de València
  • L'obra “Qui soc jo quan ningú em mira” es podrà veure el 27 de juny al Teatre Echegaray d’Ontinyent

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, en el qual col·labora la Diputació de València, portarà la propera setmana a Ontinyent el seu últim espectacle, ‘Qui soc jo quan ningún em mira’, una reflexió sobre la identitat personal i col·lectiva que està de gira després de la seua estrena al Centre Cultural La Nau.

Es tracta del quinzé espectacle del projecte teatral universitari, escrit per Anna Marí i Daniel Tormo, amb direcció de Josep Valero, el qual aborda la qüestió de la identitat personal i col·lectiva de cadascú: “Perquè què és allò que ens definix? Què és el que fa que ens sentim part d’un poble, d’un país, d’un equip de futbol, d’una ideologia, d’una comunitat de persones, d’algun lloc?”, diu la sinopsi.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que “Escena Erasmus és un dels projectes culturals més singulars de la Universitat de València, que ajuda a activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania, i que en aquest cas, partint de testimonis i reflexions de les actrius i actors provinents de cinc països diferents, medita sobre qui som i per què en un món convuls, amenaçat per la guerra, l’absolutisme, l’individualisme, o les distorsions de la realitat al món virtual”. L’accés a l’espectacle serà gratuït prèvia recollida d’invitacions a la consergeria general de l’entrada del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València.

La Gira 2024 d’Escena Erasmus compta un any més amb la producció de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, en representació de la qual hi ha assistit a la presentació el diputat Francisco Teruel; i de la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura, amb Ester Alba al front, i del Vicerectorat d’Internacionalització, encapçalat per Carles Padilla. Enguany se suma a la posada en marxa del projecte la Fundació General UV i, per primera vegada, hi ha la participació de la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana.

En paraules del diputat de Cultura, Francisco Teruel, el projecte teatral Escena Erasmus “és una proposta única i la Diputació de València estarà al seu costat perquè la cultura és un punt de trobada per a totes i per a tots”, i ha subratllat la capacitat d’aquesta iniciativa universitària d’unir sinergies entre el món acadèmic i les institucions públiques, que ha mobilitzat a més de 200.000 espectadors al llarg dels seus 15 anys de vida.

 

Pujar