20 de setembre de 2020 20/9/20

L’OMIC d’Ontinyent ajuda als consumidors a recuperar 43.000 euros

L’OMIC d’Ontinyent ajuda als consumidors a recuperar 43.000 euros - (foto 1)

    L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Ontinyent va ajudar als consumidors a recuperar més de 43.000 euros durant l’últim any. Coincidint amb la recent celebració del “Dia Mundial dels drets del Consumidor”, la regidora de Consum, Matilde Francés, repassava algunes de les dades de funcionament de la OMIC en 2018: Es va atendre 986 consultes i 644 reclamacions, de les que 316 es van resoldre favorablement, comportant un retorn a les persones consumidores de 43.067’92 euros. Esta xifra podria ser fins i tot major d’afegir els resultats de les reclamacions que han estat finalment derivades a altres instàncies, de les resolucions de les quals no es té constància. 


    La regidora de Consum, Matilde Francés, recordava que “estes xifres són bones perquè mostren que la ciutadania cada vegada és més conscient dels seues drets. Cal seguir en esta línia perquè davant qualsevol sospita de vulneració d'un dret, els ontinyentins i ontinyentines tenen al seu abast una oficina que els ajudarà perquè puguen exercir i reclamar els seus drets”, manifestava. 


    De les consultes i reclamacions registrades en 2018, els serveis de telefonia han estat els que ha presentat major xifra tant de queixes (299) com de consultes (335). “Altres serveis” (110) i electricitat (84) han sigut els altres dos sectors que major nombre de reclamacions han tingut durant 2018. Entre els serveis que presta l'OMIC es troba la mediació que permet la resolució de conflictes abans d'utilitzar altres vies com Administracions competents en Consum o, fins i tot, els Tribunals de Justícia. 


    La regidora ha recordat a la ciutadania que per tal d’ampliar informació com en cas de veure’s afectats i formular una queixa, es poden adreçar a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ubicada al Carrer Maians 19, baix, d’Ontinyent.

    Pujar