elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jorge Rodríguez destaca que les obres del carrer Sant Antoni “van a ser un punt d’inflexió per al barri”

Jorge Rodríguez destaca que les obres del carrer Sant Antoni “van a ser un punt d’inflexió per al barri”
  • La reurbanització integral ha suposat la inversió de 1’2 milions d’euros, que s’afegeixen als 1’32 invertits als últims 4 anys al mateix carrer en obres subvencionades de rehabilitació de vivendes

  • Les obres de reurbanització seran recepcionades aquest divendres per l’Ajuntament a falta d’alguns remats que s’executaran en passar les festes del barri d’aquest cap de setmana

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que les obres de reurbanització integral del carrer Sant Antoni d’Ontinyent “no sols han suposat una de les actuacions més importants d’esta legislatura sinó que van a suposar un punt d’inflexió per al barri de l’Ermiteta”. El primer edil, que visitava l’actuació aquest dimarts acompanyat dels regidors Óscar Borrell (Territori), Pablo Úbeda (Promoció Econòmica), representants del veïnat, de l’associació de festes de Sant Antoni i tècnics municipals i de l’obra, recordava que el projecte, sorgit del procés “Ontinyent Participa”, ha suposat una inversió de 1’2 milions d’euros cofinançats amb fons FEDER de la Unió Europea.

A esta inversió, incidia Jorge Rodríguez, “cal afegir altres 1’32 milions d’euros que s’han invertit als últims 4 anys en rehabilitació de fins a 12 immobles, comptant amb prop de mig milió d’euros en ajudes públiques”. Cal destacar en aquest sentit que dins el programa municipal Ontinyent Rehabilita s’han innvertit 192.506 euros en 8 obres, amb una aportació municipal de 48.166 euros; i que dins del programa ARRUR s’ha invertit 1’13 milions d’euros en 4 obres, amb 386.500 euros subvencionats.

L’alcalde recordava també que l’obra “no sols va nàixer de la participació ciutadana a través d’Ontinyent Participa, sinó que ha estat objecte de diversos tallers participatius per respetar al màxim la voluntat del veïnat. Esta actuació es fruit d’esta participació, de la capacitat d’entendre eixa participació i les observacions sorgides, i de la bona execució que ha dut a terme l’empresa”. L’actuació, que es va iniciar el 21 de març, serà recepcionada per l’Ajuntament aquest divendres, tot i que encara resten alguns remats com ara la col·locació de papereres o luminàries, que s’executaran en passar el cap de setmana de festes en honor a Sant Antoni.

Entre els aspectes més destacats de l’obra han estat la creació d’una nova plaça plantejada com un espai polivalent per a la convivència del veïnat; així com el respecte a alguns elements com ara l’arbrat preexistent; a més de traure a la llum i recuperar part de les llambordes del traçat original. A més a més, es manté el carril dret per a accés del veïnat i es mantindrà anul·lat per seguretat tant el carril esquerre com el pas de vehicles cap a la Plaça de la Coronació. Cal recordar que la reducció de places d’estacionament en aquesta zona es veu compensada per la  zona d’estacionament gratuït i dissuassori per a més de 200 vehicles creada a no més de 150 metres, en l’entorn de la plaça Ovidi Montllor.

Pujar