elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat organitza tallers d’autoestima per adolescents dins el pla “Corresponsables”

Igualtat organitza tallers d’autoestima per adolescents dins el pla “Corresponsables”
  • Natàlia Enguix anima a la participació a les properes sessions que tindran lloc els dies 13 i 20 de desembre en la Casa de Cultura

MÉS FOTOS
Igualtat organitza tallers d’autoestima per adolescents dins el pla “Corresponsables” - (foto 2)

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat un cicle de tallers d’autoestima adreçats al jovent adolescent de la població. Aquests tallers formen part dels objectius del Pla Corresponsables, fomentant la participació de la gent jove d’entre 13 i 16 anys perquè tinguen activitats de qualitat a realitzar.

La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, explicava que “és una acció en la qual es fomenta l’educació no formal treballant conceptes més abstractes com l’autoestima, les pors, i la salut mental. En concret, es podrà comprendre com un funciona l’autoestima, conéixer estratègies per a l'autoconeixement, aprendre a com millorar l’autoestima, així com potenciar la seguretat i l’autoconfiança. És una activitat que encara té sessions obertes totalment gratuïtes i a les quals animem a participar”.

El taller d’autoestima està a càrrec de la psicòloga Mar Cerdà, i du a a terme diferents activitats en grup centrant-se en les necessitats de cada persona, amb conceptes com l’autoconcepte i l’autoimatge que es té d’una mateixa. Aquest taller d’autoestima s’ha realitzat els dimarts 15 i 22 de novembre a la Casa de Cultura del Palau Santa Bàrbara. Per davant queden encara altres dos tallers sobre «Les pors»: En aquest cas el jovent adolescent aprendrà a treballar sobre les seues pors i a conéixer com funciona el cervell i el seu cos davant les seues pròpies pors. En aquestes edats, comenta la psicòloga, “desapareixen les pors infantils, però n'apareixen d’altres, com la por a ser diferents, a què et jutgen, als estudis, a les relacions, entre altres”.

Aquestos tallers seran realitzats el 13 i 20 de desembre a les 17:00 de la vesprada en la Casa de Cultura del Palau Santa Bàrbara, i encara es pot accedir a reservar la plaça en el següent enllaç: https://forms.gle/S9TG8LaRu5sopk3EA

Altre taller que s’està realitzant a càrrec de Desemboliquem i que consta de 5 sessions és el taller de la gestió i el benestar emocional. Aquest taller treballa de manera transversal la igualtat de gènere, el reconeixement i valoració de la diversitat i l’educació emocional pel canvi.

Verònica Pastor, treballadora Social i mediadora comunitària, explicava que en aquest cas “des de l’acompanyament i la facilitació dialògica s’ofereix un espai de reflexió personal i col·lectiva mitjançant el joc i eines artístiques i teatrals, com el teatre de l’oprimit i teatre sistèmic, comunicació no violenta i pedagogia de la pregunta, entre altres”. Aquest taller està realitzant-se a les instal·lacions del CIM els dijous de 17:30 a 19:30. Encara resten dues sessions per  realitzar d’aquest taller i es poden reservar places al mateix enllaç, https://forms.gle/S9TG8LaRu5sopk3EA.

Per altra banda, dins del pla “Corresponsables” estan realitzant-se també altres activitats com l’Espai Familiar que es va posar en marxa al marc de la Fira de Novembre, i hi ha previstes noves activitats per a les dates nadalenques de les que s’informarà en breu.

 

Pujar