elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nou disseny de la Glorieta d’Ontinyent inclourà un 50% més de zones verdes i duplicarà l’arbrat

El nou disseny de la Glorieta d’Ontinyent inclourà un 50% més de zones verdes i duplicarà l’arbrat
  • Jorge Rodríguez destaca l’impacte de les actuacions previstes a la zona, que inclouen la remodelació de la Plaça de la Concepció i la II fase d’obres al Museu del Tèxtil

MÉS FOTOS
El nou disseny de la Glorieta d’Ontinyent inclourà un 50% més de zones verdes i duplicarà l’arbrat - (foto 2)
El nou disseny de la Glorieta d’Ontinyent inclourà un 50% més de zones verdes i duplicarà l’arbrat - (foto 3)

El nou disseny del jardí de la Glorieta d’Ontinyent inclourà un 50% més de zones verdes i duplicarà l’arbrat preexistent en aquest lloc. Així es confirmava en la presentació del projecte de millores que s’han iniciat en aquest històric jardí, unes obres que ja han començat i que es preveu que finalitzen abans de l’estiu, amb un pressupost de 325.000 euros.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que acudia a la presentació junt als regidors Sayo Gandia (Parcs i Jardins); Joan Sanchis (Territori); Manuel Cuesta (Serveis Municipals), l’arquitecte Manuel Ramos i diversos tècnics de l’obra i municipals, destacava la importància de les obres, “no sols en la part econòmica, sinó també per allò que suposa de revitalització d’un jardi històric, que venia estant infrautilitzat, i que amb aquesta actuació sorgida a instàncies del procés Ontinyent Participa volem rellançar i potenciar el seu ús”, manifestava.

El primer edil també posava de relleu l’impacte del conjunt de les actuacions previstes a la zona, que inclouen també la II fase d’obres al Museu del Tèxtil i la remodelació de la Plaça de la Concepció. Precisament pel lligam existent entre estes zones, la part de l’accés al jardí es farà en una segona actuació, que anirà lligada a l’actuació prevista a la plaça.

Sayo Gandia destacava el protagonisme que adquiriran les zones verdes, “en una superficie que ha estat històricament àrida, i que anem a plenar de verd, amb un major protagonisme de la jardineria, que augmentarà en un 50% respecte del que hi havia i tindrà una armonia cromàtica que li donarà a la Glorieta un aspecte molt diferent”. Les actuacions a la jardineria, explicava, suposaran millores tant als estrats arboris, com arbustius i florals. Així, es comptarà amb al voltant de mig centenar de nous arbres d’espècies com aurons, xiprers, freixes, noueres, plataneres, roure valencià o carrasques, “entre d’altres exemplars d’una gran diversitat ecològica, caducs i perennes, grans i menuts, autòctons i foranis. També hi haurà 3 espais de pradera tipus gespa i un espai floral a l’entrada”, avançava.

L’arquitecte Manuel Ramos explicava que la millora de la vegetació és una de les tres grans línies de l’actuació que va a executar-se, sent les altres dues la renovació dels jocs infantils i les millores a l’enllumenat. Ramos explicava que “partint d’un espai de terra mortetenca, augmentar en un 50% els espais verds suposaran crear un espai més acollidor, a més de millorar notablement la recollida d’aigua al subsol”, assenyalava.

Quant als jocs infantils, es reubicaran i empraran fonamentalment la fusta, diferenciant-se una zona per a infants de mes edat, amb una cúpula amb xarxes tridimensionals; i altra per als més menuts amb zones de joc amb sorra. Pel que fa a l’enllumenat, conjugarà l’enllumenat suspés en l’aire amb fanals de peu readaptats per reduir la contaminació lumínica. L’actuació contempla l’enderroc de les construccions afegides a la “Casa del Jardiner” original, un edifici de 2 plantes en l’accés al jardí del que encara no s’ha determinat l’ús final.

Sayo Gandia incidia en què el nou disseny “és el d’un lloc que a més respecta les diferents sensibilitats i les aportacions que hem rebut, seguint així en l’aposta pel consens que sempre ha fet el Govern d’Ontinyent. Esta és una actuació que també està en la línia d’avançar cap a una que done possibilitats a les persones de gaudir de la natura, una ciutat més verda i saludable”, concloïa. 

Pujar