elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València reconeix la promoció de la igualtat impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent

La Diputació de València reconeix la promoció de la igualtat impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent
  • S’ha atorgat una subvenció de més de 4000€ per als més de 40 tallers de prevenció i d’educació socioafectiva que s’han dut a terme en els centres educatius

"Per assolir la igualtat real cal eradicar la violència de gènere i, per aconseguir-ho, el jovent té un paper fonamental". Així resumia la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, la necessitat de promoure la igualtat entre les i els joves. Una promoció que des de l’àrea s’ha dut a terme amb més de 40 tallers de prevenció i d’educació socioafectiva als centres educatius de la ciutat i que ha estat reconeguda ara per la Diputació de València amb una subvenció de 4.222€.

La regidora Natàlia Enguix exposava que encara "que hi haja discursos que qüestionen la violència de gènere les xifres, per desgràcia, són les que són i, per això, cal fomentar i promoure la igualtat mitjançant la ferramenta més important que tenim com és l’educació per dotar al jovent de la capacitat crítica necessària per comprendre que és injust i actuar per millorar i canviar-la", incidia.

Aquesta promoció es completarà en una campanya de difusió dels recursos i de la atenció integral que “es disposa en matèria de violència de gènere per reunir en un sol document totes les actuacions de les diferents administracions implicades en la lluita contra la violència de gènere“, remarcava Enguix.

Els tallers formatius han estat impartits als centres educatius tant públics com concertats, així com en el Centre d’Inserció Sociolaboral "El Rogle" i l’Associació per a la defensa i integració de les persones amb malalties mentals (ADIEM). Els bons resultats i la bona acceptació d’aquests tallers, en paraules de la regidora, "ens motiva a continuar treballant amb el jovent de la ciutat per construir una ciutat més justa i igualitària".

En els tallers impartits per una promotora d’igualtat on més enllà d’aclarir o conèixer conceptes bàsics sobre gènere, es van exposar indicadors que podien derivar cap a una situació de violència de gènere així com dels diferents tipus de violències amb la finalitat de detectar aquestes conductes i poder previndre-les.

Cal recordar que a més d’aquests tallers, Ontinyent ha organitzat durant el mes de juliol i setembre un taller d’empoderament per a dones víctimes violència de gènere i durant tot l’any organitza activitats com l’Escola Feminista o ponències al voltant del 8M o del 25N. Totes aquestes activitats es completen amb el treball d’intervenció que es realitza des de l’àrea d’Igualtat i que compta amb un equip multidisciplinar format per una psicòloga, una treballadora social, una assessora jurídica, una promotora d'igualtat i una informadora.

Pujar