10 de juliol de 2020 10/7/20

La Conselleria premia el projecte “Reinicia’t” d’Ontinyent pel seu caràcter innovador en matèria social

La Conselleria premia el projecte “Reinicia’t” d’Ontinyent pel seu caràcter innovador en matèria social - (foto 1)
  • Mònica Oltra felicita  Jorge Rodríguez per la iniciativa, que genera un espai de recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació acadèmica o social

El projecte “Reinicia’t” de l’Ajuntament d’Ontinyent ha sigut guardonat d’entre 20 projectes mes, amb el Tercer Premi a la Innovació en matèria de Serveis Socials en la Comunitat Valenciana “Amparo Moreno Vañó", convocat per la  Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives. La vicepresidenta del Consell i consellera de l’àrea, Mònica Oltra, felicitava ahir a l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, per la iniciativa, que genera un espai de recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació acadèmica o social.

Durant la seua visita aquest dimecres al CEAM, coincidint amb la celebració esta setmana del "dia del Major”, Oltra destacava "l'esforç que fa l'Ajuntament d'Ontinyent en matèria social, un esforç al que la Conselleria ha volgut correspondre, passant de 90.000 euros d’aportació als serveis socials ontinyentins en 2015 a més de 500.000 en 2019. L’esforç que fa l'Ajuntament té també recompensa amb premis com aquest, que reconeixen bones pràctiques innovadores en el treball social", explicava. L’alcalde, al seu torn, agraïa l’aposta de la Generalitat pels serveis socials des de l’arribada d’Oltra a la Conselleria de l’àrea, "una aposta que fa possible augmentar els serveis i millorar l’atenció a les persones”, manifestava.

Reinicia’t és un projecte dut a terme des de l’Àrea de menor dels serveis socials, el Centre de dia El Rogle de l’Ajuntament d’Ontinyent i amb el que col·labora la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. El projecte te un caràcter innovador per que aprofita els recursos existents que  atenen a la població juvenil i genera un espai d’acompanyament i recolzament a adolescents que presenten dificultats d’adaptació a l’entorn acadèmic i/o social.

A “Reinicia’t”, que està en funcionament per tercer curs consecutiu, un dels àmbits més importants és el coneixement i la implicació en alternatives d’oci i temps lliure i la pràctica d’iniciatives motivadores que creen ixe espai des del que reprendre i “reiniciar” un itinerari formatiu i laboral. En aquest sentit, s’han realitzat tallers sobre informática, creació musical (RAP Reinicia’t), graffitis, expressió emocional a través de les activitats a la protectora d’animals. El Centre d’inserció socio-laboral El Rogle és  el punt d’encontre i de referència del projecte, els joves del programa participen en l’elecció de propostes i activitats. És la segona vegada que el departament és guardonat amb un premi, ja que en 2012 van rebre Els Premis Infància de la Conselleria de Benestar Social a l’Escola de Mares i Pares,  un programa dels Serveis Socials Generals impulsat des de l'Àrea del Menor.

Pujar