19 de setembre de 2020 19/9/20

El Consell de Ciutat tria les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa”

El Consell de Ciutat tria les 10 inversions finalistes de “Ontinyent Participa” - (foto 1)

  El Consell de Ciutat d'Ontinyent triava aquest dijous les 10 inversions finalistes de "Ontinyent Participa 2018", el procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d'Ontinyent perquè els veïns puguen triar les obres a executar amb 500.000 euros de la partida d'inversions del proper any.

  Al Consell de Ciutat acudien representants dels consells sectorials de la ciutat (Econòmic i Social, de Medi Ambient, Veïnal, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, d'Esports), que representen a tot el moviment associatiu i veïnal de d'Ontinyent, així com representants dels grups municipals de PSOE, PP i Ciudadanos. D'entre les 148 propostes presentades inicialment, i després de les fases d'informació tècnica, anàlisi dels consells i reunió dels mateixos, ahir se seleccionaven les 10 propostes finalistes que seran sotmeses a votació.

  La regidora de Ciutadania, Virtudes González, ha destacat "l'alt grau de participació d'un procés de tria dels projectes ciutadans que ha implicat associacions de tots els sectors. Ontinyent Participa és un exemple i referència per a altres localitats, però només té sentit si els veïns i veïnes responen continuen involucrant-se com fins ara", apuntava.

  Així, les 10 propostes finalistes són el projecte per adequar l'accessibilitat per a vianants entre l'IES l'Estació i el cementeri; creació d'un espai definitiu per realitzar concerts, festivals, etc; reurbanització i ampliació de voreres del carrer José Simó Marín; reurbanització del carrer Sant Antoni per donar prioritat als vianants; rehabilitar i millorar la Glorieta; ampliació del número de carrils bici i vies de vianants de la ciutat; una nova zona de jocs i pistes al Parc de Sant Rafel; executar una fase de la restauració del Pont Vell; realitzar millores als parcs infantils de la ciutat; i executar actuacions de consolidació i rehabilitació a la Casa Maians.

  D'aquest llistat, que es recull a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es,  els ciutadans i ciutadanes d'Ontinyent majors de 16 podran votar del 23 al 27 d'octubre per internet o en diversos espais públics les 3 propostes que consideren més prioritàries per a la ciutat, de les quals s'executarà la quantitat que tinga cabuda al pressupost fixat.

  Virtudes González avançava que en la setmana del 16 al 20 d'octubre els proponents dels projectes podran exposar-los públicament al Centre Cultural Caixa Ontinyent, per tal de millorar la informació pública en el procés i demanar el vot per a la seua proposta. El sistema informàtic per a la votació telemàtica estarà operatiu des de la mateixa mitjanit de diumenge 22 d'octubre a dilluns 23, podent votar-se també presencialment al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i a l'Ajuntament. La regidora de ciutadania animava als veïns i veïnes "a participar del procés i aprofitar la possibilitat de triar de manera directa quines inversions volen que l'Ajuntament execute a la ciutat", concloïa.

  Pujar