9 de juliol de 2020 9/7/20

Compromís per Ontinyent celebra els 66.000 euros d’"Avalem Experiència" atorgats a la ciutat per la Generalitat

Compromís per Ontinyent celebra els 66.000 euros d’"Avalem Experiència" atorgats a la ciutat per la Generalitat - (foto 1)
  • El llistat, publicat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, inclou a Ontinyent entre les localitats beneficiàries de l’edició del 2019

La ciutat d'Ontinyent tornarà a veure's beneficiada per les ajudes del programa “Avalem Experiència” (EMCORP), impulsat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA) de la Generalitat Valenciana. El programa està destinat a la contractació de persones desocupades majors de 30 anys, en col·laboració amb les corporacions locals, per a realitzar obres o serveis d’interés general.

La notícia es coneixia aquest dimarts, després de la publicació del llistat d'ajuntaments que participaran en l'edició 2019 del programa, entre els quals es troba el consistori ontinyentí. El document, emés per LABORA, òrgan dirigit pel Secretari Autonòmic d'Ocupació i company de Compromís, Enric Nomdedéu, estableix per a Ontinyent un import de 66.721,16 euros.

En paraules del mateix Nomdedéu, el Pla Avalem Experiència és "una eina fonamental per a integrar a persones que han quedat excloses del món Laboral". El Secretari autonòmic apuntava que "som conscients que encara queda molt treball de fons per a fer, per a transformar el model productiu i generar ocupacions més estables i de més qualitat, i aquest és el nostre compromís des de la Generalitat".

Per la seua banda, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, valorava molt positivament l'import adjudicat a la capital de la Vall d'Albaida, incidint en "l'aposta del Govern del Botànic per la promoció econòmica dels nostres pobles i ciutats i el seu suport a les persones aturades".

Calabuig també assenyalava "l'excel·lent tasca que està portant a terme el servei LABORA, encapçalat pel company Enric Nomdedéu, que està permetent amb els programes d'ajudes i altres iniciatives dignificar el mercat laboral, donar noves oportunitats a tots els sectors de població activa, i posar a les persones i les seues necessitats en el centre de l'acció política".

Aquests 66.000 euros del programa “Avalem Experiència” se sumen als més de 360.000 euros atorgats el passat mes d’agost en el marc del programa “Avalem Joves Plus”, que han permés la contractació de 29 persones joves desocupades.

EMCORP 2019

Aquesta edició de les subvencions EMCORP ha suposat, per part de LABORA, la convocatòria d'ajudes per valor de 14 milions d'euros. Aquesta inversió permetrà la contractació de vora 1.000 persones, en un total de 500 corporacions locals del País Valencià.

Les subvencions als municipis serviran per a finançar els costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades, que tindran contractes d'almenys sis mesos a jornada completa.

Les persones participants seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d'ocupació en l'Espai LABORA de cada municipi que participe en el programa. Dins d'aquests processos de selecció tindran prioritat les persones que estiguen realitzant un itinerari d'inserció.

Pujar