elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les comparses de Moros i Cristians d'Ontinyent reciclaren més de 36.190 envasos de vidre durant les festes

Les comparses de Moros i Cristians d'Ontinyent reciclaren més de 36.190 envasos de vidre durant les festes
  • Sayo Gandia destaca la importància de fomentar el reciclatge amb campanyes com “La Reconquesta del Vidre”

Les Comparses de Moros i Cristians d'Ontinyent reciclaren més de 36.190 envasos de vidre durant les pasades festes, amb un pes de més de 9.500 kilos. Aquesta dada es feia pública hui coincidint amb el lliurament del premi “La penya recicla" a la comparsa Bucaneros d’Ontinyent, al marc de la campanya "La Reconquesta del Vidre”, en la que han participat l'Ajuntament d'Ontinyent, la Societat de Festers i Ecovidrio (entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de vidre a Espanya) per tal d'inculcar als ciutadans d'Ontinyent i, especialment, a les comparses la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

La regidora de Medi Ambient ,Sayo Gandia, que acudia al lliurament del premi junt al President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, i el tècnic de gerència de la zona Llevant d'Ecovidrio, Manuel Sala, destacava la importància de fomentar el reciclatge amb campanyes com aquesta en un dels moments als quals es produeixen una major quantitat de residus.

De mitjana cada fester i festera ha reciclat 3,28 kg d'envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, la ciutadania d'Ontinyent ha reciclat un total de 774.739 quilograms de residus d'envasos de vidre, amb una mitjana de 21,9 quilograms de residus d'envasos de vidre reciclats per cada veí i veïna. Respecte a la taxa de contenidors, Ontinyent se situa amb una mitjana de 253 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 140 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.

Pujar