elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Clúster Tèxtil d’Ontinyent posa el punt de mira en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats

El Clúster Tèxtil d’Ontinyent posa el punt de mira en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats
  • L’Ajuntament i ATEVAL renoven l’acord de suport al sector iniciat en 2020, que acumularà 360.000 euros des de la irrupció de la pandèmia

MÉS FOTOS
El Clúster Tèxtil d’Ontinyent posa el punt de mira en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats - (foto 2)

L’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL continuaran col·laborant per impulsar el Clúster Tèxtil d’Ontinyent, que es centrarà enguany en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President d’ATEVAL-Comunitat Valenciana, José Vicente Serna, signaven aquest dimecres la renovació de l’acord iniciat en 2020 entre ambdúes entitats per donar suport al sector, amb una dotació de 60.000 euros que s’afegeix als 300.000 destinats des de la irrupció de la pandèmia.

Jorge Rodríguez destacava que amb l’aparició de la Covid-19 “calia una resposta inmediata a l’emergència, per protegir a les persones i també per ajudar a les empreses. El conveni que vam posar en marxa va permetre donar exia resposta i obrir noves portes, i ara volem consolidar eixe camí apostant pel teixit tecnològic i sostenible, que és el de major futur”, assenyalava. L’Alcalde agraïa la implicació i treball fet pel Regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda i pel personal tècnic d’ATEVAL “per tal que l’empresariat puga comptar amb el suport necesari per afrontar nous horitzons de futur”.

José Vicente Serna qualificava de “molt satisfactòria” la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, “l’únic ajuntament valencià que dóna suport de manera decidida al sector”, i explicava que les empreses participants del clúster “han pogut adquirir una base per entrar en nous mercats i competir en sectors diferents al textil llar tradicional. Ja hem vist que el cicle del textil sanitari està passant, les inversions s’han amortitzat, i ara anem a centrar-nos en l’impuls al tèxtil sostenible i tecnològic per tal de diferenciar-se de la competència, ajustar se a la normativa sobre sostenibilitat i generar noves oportunitats de negoci per al sector”.

Al marc d’aquest conveni, ATEVAL donarà suport tècnic a una oficina per a empreses d’Ontinyent en l’àmbit de la sostenibilitat i dels tèxtils tècnics i avançats, així com sectors afins. Per altra banda, el conveni contempla impulsar la formació en l'àmbit del tèxtils sostenibles i tèxtils tècnics i avançats, aplicacions, composicions, mercats, etc, així com la formació en “Ecodisseny”.

Una tercera acció serà donar suport a les empreses en serveis de consultoria professional i personalitzada en relació al tèxtils tècnics sostenibles i avançats, a partir de l'anàlisi inicial que es durà a terme des de l'oficina tècnica per poder identificar necessitats concretes de cadascuna de les empreses. Finalment, s’impulsarà la participació en dues fires internacionals d’especial interès dins l'àmbit del tèxtils
sostenibles i avançats, "Techtextil" i "Texprocess".

La "Fira Techtextil" és celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira lider internacional en tèxtils tècnics i no teixits, que conta cada any amb més de 1.300 expositors de 48 països i casi 27.500 visitants de 97 nacions diferents. La «Fira Texprocess» també és celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira líder per a la industria de fabricació de peces de roba i processament tèxtil.

 El conveni compta amb un finançament màxim de 60.000 euros de l’Ajuntament, i tindrà validesa des de la seua signatura fins el 30 d'abril de 2023. L’Ajuntament també cedirà les instal·lacions que puguen ser necessàries per al desenvolupament de les Jornades de Formació i altres activitats regulades al document.

Pujar