20 de novembre de 2019 20/11/19

El canvi climàtic i la meteorologia, protagonistes del VI Cicle de Conferencies en homenatge a Vicent Lluis Montés

El canvi climàtic i la meteorologia, protagonistes del VI Cicle de Conferencies en homenatge a Vicent Lluis Montés - (foto 1)
  • El cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, i el meteoròleg Jovi Esteve, intervenien aquest dimarts a la Casa de Cultura

El canvi climàtic i la meteorologia foren aquest dimarts protagonistes del VI Cicle de Conferencies en homenatge a Vicent Lluis Montés, que tenia lloc des de les 19:30 hores a la Casa de Cultura d’Ontinyent. L’acte, que va comptar amb la presentació de l’advocat Jaume Bernabeu, forma part d'un cicle iniciat en 2013 en record del desaparegut jurista Vicent Lluís Montés, i que des d’aleshores aborda diversos temes d’interès cada any al voltant de la data del 9 d’octubre.            

Enguany, els ponents van estar Alfred Bernabeu, doctor en Història Moderna, professor a l’IES l’Estació i Cronista Oficial de la ciutat d’Ontinyent, qui va parlar de “Les grans avingudes d'aigua a Ontinyent als segles XVI i XVII"; i el meteoròleg Jovi Esteve, conegut per les seues aparicions als mitjans de comunicació, amb una intervenció titulada “El canvi climàtic. Ha vingut per a quedar-se?”. L’acte va estar presentat pel jurista Jaume Bernabeu, i va reunir desenes de persones, entre les quals van estar els regidors de Cultura (Àlex Borrell); Biblioteca, Museus i Casa de Cultura (Ferran Gandia); el de Promoció Econòmica (Pablo Úbeda); el de Majors Actius (José Rafael Sanchis), i el de Joventut (Jordi Vallés).

Vicent Lluis Montés (1944-2009), que té un carrer al seu nom a Ontinyent, va ser doctor cum laude per la Universitat de Bolonia, catedràtic de Dret Civil de les Universitats d’Oviedo, Múrcia i València-EG,  magistrat de la Sala de lo Civil del Tribunal Suprem i Premi “Justícia” de la Universitat de València. El cicle de conferències en la seua memòria reuneix cada any catedràtics, professors i experts de reconegut prestigi en cadascun dels àmbits que s'aborden cada any.

ocultar
El canvi climàtic i la meteorologia, protagonistes del VI Cicle de Conferencies en homenatge a Vicent Lluis Montés
Pujar