16 de gener de 2021 16/1/21

Els veïns d'Onda poden sol·licitar ja les ajudes de rehabilitació en aquest 2019

Els veïns d'Onda poden sol·licitar ja les ajudes de rehabilitació en aquest 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els veïns d'Onda poden sol·licitar ja les ajudes de rehabilitació en aquest 2019 - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda ha publicat les bases per a les ajudes de l'Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU) de la localitat. El programa les inversions del qual estan subvencionades per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el Ministeri de Foment pot arribar a suposar una inversió de 3,5 milions d'euros a Onda. A partir de la seua publicació en el BOP, que es va produir dijous passat, les persones interessades tenen un mes per a sol·licitar aquestes ajudes. L'alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ressalta que “fins a novembre del 2018 s'han iniciat 14 expedients que han suposat una inversió de prop de 600.000 euros. D'aquestes obres, el 80% han sigut executades per empreses d'Onda i el 80% dels projectes tècnics també els han desenvolupats professionals facultatius de la localitat. Ara es poden sol·licitar aquestes subvencions de nou i durant el mes vinent a l'Oficina Municipal d'Impuls a la Rehabilitació, que està col·laborant amb els beneficiaris d'aquestes ajudes de l'ARRU per a resoldre tot tipus de dubtes i seguir els tràmits que s'han de dur a terme”.

  Huguet recorda que “resten 1,2 milions per a aquesta tercera convocatòria, per això volem animar als onders que puguen veure's implicats en un projecte d'aquest tipus que s'acullen a aquestes ajudes per a poder aprofitar al màxim el muntant d'aquestes, que pot aconseguir fins als 3,5 milions d'euros en la nostra localitat. Amb això, volem renovar la part més antiga de la localitat, però també, com hem comentat, aprofitar per a impulsar l'economia local vist el bon nombre de signatures onders que han participat en les dos anteriors convocatòries”.

  L'alcalde explica que “el programa ARRU contribueix a mantindre l'entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es podran posar en marxa un bon nombre d'obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l'aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seua modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls a la seguretat de la ciutadania, ja que se solucionen molts problemes de salubritat”.

  Pujar