29 de novembre de 2020 29/11/20

PP: 'Els veïns d'Onda exigeixen frenar el projecte socialista d'un 'macro abocador''

PP: 'Els veïns d'Onda exigeixen frenar el projecte socialista d'un 'macro abocador'' - (foto 1)

  Els veïns d'Onda han exigit avui de forma contundent frenar el projecte socialista d'un 'macro abocador' i una incineradora d'animals morts a cinc quilòmetres de la localitat.

  El Partit Popular ha tornat a eixir al carrer avui per a arreplegar signatures que permeten que l'alcalde i els seus socis de govern consulten als ondenses si volen aquest projecte per a la ciutat. "Són els ondenses els que després suporten les olors, el tenir un abocador a les portes de casa, els problemes de salut i el tràfic de camions", assenyala la candidata del PP, Carmina Ballester. Les dimensions d'aquest nou abocador equivalen a cinc camps de futbol amb 42 metres d'alt, tot ple de brosses de la resta de municipis de la província.

  "El que demanen els ondenses és poder opinar sobre el seu futur i que no siga una nova imposició dels socialistes", com ja ha succeït en el passat. En total, ja hi ha més de 2.000 ondenses que volen que s'òbriga aquesta consulta popular.

  L'engegada del primer abocador d'Onda ja va ser una decisió en solitari del Partit Socialista, el segon abocador va ser una decisió en 2009 del PSOE i els seus socis de govern i "ara sabem que volen engegar un tercer 'macro tercer' i instal·lar, a més, una planta per a incinerar animals i no és lògic que prenguen la decisions en solitari els partits democràtics. Seria més just i democràtic que els ondenses puguen opinar".

  Amb la recollida de signatures, el PP vol forçar al fet que convoque una consulta popular amb urnes sobre l'abocador, tal com es contempla en la pròpia Constitució. "Pensem que els ondenses ja hem sigut prou solidaris amb aquest tema i si som els afectats, ens deuen consultar".

  Pujar