elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els socialistes d'Onda denuncien la pèrdua d'ajudes i el PP el desmenteix

Els socialistes d'Onda denuncien la pèrdua d'ajudes i el PP el desmenteix
  • “Hem passat de rebre 15 milions d’euros d’altres administracions a zero euros perquè el PP no ha sol·licitat ni el pla Conviure, l’1% cultural o l’ARRU”, critica Huguet

El portaveu del PSPV-PSOE d’Onda, Ximo Huguet, denuncia que l’alcaldessa perda una ajuda europea de fins a 500.000 euros. El Partit Popular no ha presentat la sol·licitud perquè Onda reba l’ajuda del pla Conviure. Huguet critica que “el poble d’Onda continue perdent subvencions per la inacció del PP. El pla Conviure permet rehabilitar edificis i l’entorn, procedent de fons europeus. Els populars sempre parlen d’Onda i els projectes europeus, però després quan tenen l’oportunitat d’aprofitar-los no ho fan”.

Huguet recorda que no és l’única ajuda que Onda ha deixat de rebre. L’últim any tampoc s’ha sol·licitat l’1% cultural i l’ARRU, una subvenció per a regeneració i renovació d’habitatges particulars. “Els onders han passat de rebre 15 milions d’euros d’altres administracions amb la concessió de totes estes ajudes en l’anterior legislatura als zero euros d’ara” explica el socialista. 

“Lamentem que els ciutadans estiguen perdent totes estes oportunitats. Altres pobles del nostre voltant com Montanejos rebran 497.000 euros del pla Conviure, la Vall d’Uixó 481.000 euros i Betxí 481.000 euros. La falta de gestió i els continus conflictes interns de l’equip de govern està perjudicant la població. Demanem que se centren més en gestionar. No es pot permetre que el nostre municipi es quede sense este suport econòmic que atendria a les necessitats de moltes persones només perquè el PP no presenta les sol·licituds”. 

El PP desmenteix les acusacions dels socialistes

Per part seua, des de l'equip de govern del PP d'Onda han assegurat que les ajudes del 1,5% cultural no s'han convocat des de desembre de 2019 i sobre ARRU, el consistori va informar fa pocs dies que s'han invertit durant 2021 un total de 186.832 euros en ajudes per a la rehabilitació d'habitatges amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i qualitat de vida dels veïns majors de 65 anys o amb mobilitat reduïda i, d'altra banda, embellir el centre històric, declarat Bé d'Interés Cultural. En total són 57 propietaris i comunitats de propietaris que s'han beneficiat d'aquestes ajudes amb les quals han pogut finançar part de les obres.

I sobre el Pla Convivint, des del consistori asseguren que la sol·licitud està preparada per a la nova convocatòria, atés que en la passada edició l'Ajuntament estava construint els 3 habitatges socials finalitzades amb els fons Feder.

Pujar