elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La remodelació del govern d'Onda trau a la llum el recurrent tema sobre el sou dels polítics

La remodelació del govern d'Onda trau a la llum el recurrent tema sobre el sou dels polítics
  • Per als socialistes aquest canvi "amaga una pujada de sous" i l'Ajuntament assegura que l'estalvi anual serà de 60.000 euros

La decisió de l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, de remodelar el govern municipal que deixa als regidors de l'equip de govern sense dedicació exclusiva ni parcial, tots excepte la primera edil cobraran per assistència a comissions, ple i junta de govern, ha tret a la llum un tema recurrent: el sou dels polítics. Mentre el PSPV-PSOE assegura que els canvis suposen una pujada de sous, des de l'Ajuntament d'Onda parlen d'un estalvi net anual de 60.000 euros.

Per als socialistes, “la remodelació del govern municipal evidència les rivalitats en el si de l'equip de govern i amaga una pujada de sou per als regidors del Partit Popular”. De fet, segons la informació de l'edil Ximo Huguet "els regidors de l'equip de govern del PP que passaran de 950 euros a 1.200 euros el regidor amb delegació i de 1.500 euros a 1.900 euros el tinent d'alcalde”.

Per part seua, fonts municipals asseguren que l'estalvi mensual aproximat serà de 5.000 euros, la qual cosa suposa un descens de la despesa política de 60.000 euros a l'any. Això sí, en funció de les comissions, plens i juntes de govern que es convoquen al mes.

Cal assenyalar que l'Ajuntament d'Onda aprovarà en el ple de desembre una remodelació de govern que deixa a Salvador Aguilella, actual secretari general del Partit Popular de la província de Castelló, i Elena Albalat, sotssecretària d'Ecologia i Desenvolupament i actual primera tinenta d'alcalde, sense dedicació exclusiva i fora de la junta de govern. És a dir, tots dos deixaran de ser tinents d'alcalde.

Es tracta d'una decisió de l'alcaldessa, Carmina Ballester, que ha exercit el seu lideratge per a remodelar un govern que conjumine als seus més estrets col·laboradors.

Així, Vicent Bou, actual secretari general del PP d'Onda i mà dreta de Ballester a nivell orgànic, serà tinent d'alcalde al costat de María Baila que també gana en responsabilitat i serà tinenta d'alcalde.

Bou i Balla entraran a formar part de la junta de govern al costat dels tinents d'alcalde Juan López, María Prada de Conflent i Óscar Valero.

Pujar