elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Onda proposa destinar els 211.000 euros que rebran del Fons de Cooperació Municipal a la promoció del comerç local

El PSPV-PSOE d’Onda proposa destinar els 211.000 euros que rebran del Fons de Cooperació Municipal a la promoció del comerç local

  El PSPV-PSOE d'Onda proposa que els 211.000 euros que rebrà la localitat de l'aportació de la Diputació de Castelló del Fons de Cooperació Municipal es destinen a la promoció del comerç local amb la finalitat de pal·liar l’impacte de l’Estat d’Alarma declarat per l’emergència sanitària del Covid-19.

  El portaveu municipal socialista, Ximo Huguet, explica que este sector conforma “una part vital de la ciutat” per la qual cosa cal invertir en campanyes institucionals i, “ara més que mai, s’han de destinar recursos econòmics i tècnics de l’ajuntament per a recolzar el comerç de proximitat”.

  Per altra banda, el grup municipal socialista també proposa un pla de promoció turística per als mesos d’estiu on es promocione l’arribava a Onda de turistes, com a mesura de dinamització de la ciutat i promoció del castell i entorn natural. “Estes mesures proposades creiem que són accions factibles per poder fer front a les primeres conseqüències del Covid-19 durant els mesos d’estiu”, apunten des del PSPV-PSOE d’Onda.

  Huguet recorda que l’Ajuntament d’Onda rebrà, en els pròxims dies, una injecció econòmica de 211.000 euros corresponents a l'aportació de la Diputació de Castelló del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Segons assenyala el portaveu del PSOE-PSPV d’Onda, esta mesura “permetrà al nostre ajuntament disposar d'una important ajuda econòmica per a fer front a les repercussions socials i econòmiques que provoca l'actual emergència sanitària pel coronavirus”.

  Ximo Huguet destaca que la mesura s'ha adoptat “sols dos dies després que Presidència de la Generalitat publicara en el DOGV la resolució d'adjudicació del citat fons que, sumant les aportacions de totes dues administracions, suposarà més de 422.000 euros per a Onda i els seus veïns”.

  El portaveu dels socialistes d’Onda explica que el fons de cooperació municipal és de naturalesa incondicionada i no finalista. “No obstant això, amb absolut respecte a la naturalesa d'este Fons i a la plena autonomia municipal, tant des de la Generalitat Valenciana com des de la Diputació, s'ha apuntat la necessitat que els ajuntaments prioritzen les actuacions destinades a finançar inversions amb l'objectiu de reactivar els sectors productius en els diferents municipis, així com les destinades a pal·liar les repercussions socials i econòmiques a conseqüència del Covid-19”, conclou.

  Pujar