elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSPV-PSOE d’Onda celebra la creació d’una residència en la localitat després de les gestions iniciades amb la Generalitat l’anterior legislatura

PSPV-PSOE d’Onda celebra la creació d’una residència en la localitat després de les gestions iniciades amb la Generalitat l’anterior legislatura
  • El pla ‘Convivint’ contempla la creació d’una residència i un centre de dia

El PSPV-PSOE d’Onda celebra l’anunci de la creació d’una residència i centre de dia per part de la Generalitat en la ciutat d’Onda. En l’anterior legislatura, l’equip socialista va iniciar el projecte demanant a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana una residència d’estància permanent per a atendre correctament als majors del municipi. El portaveu del PSPV-PSOE, Ximo Huguet, afirma que “esta proposta responia a l’augment de població de les últimes dècades i sent conscients de les previsions per als propers anys de creixement de la població del col·lectiu de la tercera edat de la nostra ciutat, així com la inexistència de vivendes i de pisos tutelats. Per això, consideràvem que era imprescindible la seua creació i ens vam iniciar els contactes amb la Generalitat”.

La proposta que va realitzar el PSPV-PSOE d’Onda durant l’anterior legislatura contemplava un centre sociosanitari adequat per a 100 usuaris “ja que, tenint en compte la debilitat de l’oferta actual i el lògic procés d’envelliment, aquest seria un tamany apropiat per a la necessitat que tindrà el poble en uns pocs anys”, assegura Huguet i afirma que “amb l’aplicació del pla ‘Convivint’, Onda disposarà de dos de les 247 instal·lacions que crearà la Generalitat”. 

El portaveu socialista explica que “en 2017 ens vam reunir amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, perquè visitara la nostra ciutat i demanar la necessitat de disposar d’estos serveis per a persones majors, diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental. En 2018, també vam consensuar la ubicació de la residència i l’ampliació del CEAM i el centre de dia amb la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mercé Martínez. Hem de garantir que les veïnes i veïns de la nostra localitat no hagen de desplaçar-se a altres municipis per no haver-hi places en la seua pròpia ciutat i prompte serà una realitat”.

Pujar