21 de setembre de 2020 21/9/20

PP: "El PSOE d'Onda s'oposa a recolzar als celíacs del municipi"

PP: "El PSOE d'Onda s'oposa a recolzar als celíacs del municipi"     - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  PP: "El PSOE d'Onda s'oposa a recolzar als celíacs del municipi"     - (foto 2)

  El PSOE d'Onda s'ha oposat a recolzar als celíacos d'Onda. Una vegada més, l'alcalde ha tornat a donar l'esquena als veïns d'Onda i ha rebutjat la proposta del PP de crear una línia específica d'ajudes per a les persones amb celiaquía.

  Tal com ha explicat avui la regidora del PP a Onda, María Prades, “no és normal que des de l'equip de govern se de l'esquena a un col·lectiu d'ondenses i no es vulga ni tan sols escoltar les seues peticions”.

  María Prades recorda que l'únic tractament per a la celiaquía és consumir aliments sense gluten, però no resulta senzill mantenir una dieta estricta i ja representen un de cada 150 ciutadans. No obstant açò, no és fàcil deixar de consumir aliments sense gluten ja que hi ha poca varietat i, a més, resulten molt cars. De fet, els populars s'han fet ressò en la seua moció de la 'regla del 300%' que significa que els aliments sense gluten són un 300% més cars que la resta.

  Segons el parer de l'edil, “falten polítiques decidides de suport pel que pensem que des de l'Ajuntament es pot trencar una llança”. La proposta del PP passava per “realitzar un estudi amb l'objectiu de quantificar el nombre de persones celíacas empadronades en el municipi” i que s'establira una nova línia d'ajudes municipals, fins a la implementació d'un pla d'abast superior “autonòmic o estatal- per a les famílies amb persones celíacas d'Onda. I per a açò, que s'encarregara als serveis tècnics municipals la redacció de les bases que han de regular la concessió d'aquestes ajudes, així com destinar una partida pressupostària per a l'any 2018”.

  Per a Prada de Conflent “Onda ha passat de ser un referent en ajudes i a ser pioners a ser un municipi que dóna l'esquena als veïns”.

  Pujar