elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP presenta esmenes al pressupost del Consell “davant el càstig de PSOE i Compromís cap a Onda”

El PP presenta esmenes al pressupost del Consell “davant el càstig de PSOE i Compromís cap a Onda” - (foto 1)

  El PP d'Onda ha decidit presentar esmenes al pressupost de la Generalitat de PSOE i Compromís pel càstig que suposa per a la ciutat després d'eliminar totes les inversions previstes per al municipi.

  La portaveu del PP d'Onda, Carmina Ballester, ha lamentat que “els integrants de la coalició cuatripartita porten 3 anys més pendents d'atacar la unitat d'Espanya que de gestionar i revindicar el que és just per a Onda. Ximo Huguet va estar anys en l'oposició prometent infraestructures al costat del seu cap Ximo Puig però ara han decidit oblidar a Onda i a tots els seus veïns”. Entre les obres promeses i que ja no apareixen en els pressupostos estaven el vial ràpid amb Vila-real i la construcció de les Ronda Nord i Ronda Sud dins de la població.

  La Generalitat no inclou en els seus comptes cap inversió per a Onda, per tant tampoc estan les obres necessàries com construir un desviament en la Rasa Sala, que genera problemes d'inundacions i posa en risc la seguretat dels veïns des de l'any 2000 quan el PSOE va permetre construir sense haver executat el pla necessari per a desviar l'aigua.

  La responsable popular recorda que “no hi ha inversions per al castell, ni per al vial ràpid ni per al Museu, ni per a millora de les instal·lacions de la Secció de l'IES Serra d'Espadà, ni un Pla de Rehabilitació del Castell d'Onda, ni per a recuperar els horts abandonats.... I, damunt, perden milions de les subvencions de la Unió Europea” pel que “ja és clar que la d'Huguet és la legislatura perduda per a Onda ja que anem a estar quatre anys paralitzats”.

  De fet, “en el cas de les ajudes europees no ens podem oblidar que hem perdut milions d'euros perquè, malgrat els advertiments del PP, no van presentar bé la documentació el que ha generat pèrdues de 2,5 milions d'euros per als veïns”. A açò se li uneix “que la Generalitat no aporta gens per a cap projecte que mereixen els ondenses”.

  Ara succeeix el contrari a quan governava l'alcalde popular, Salvador Aguilella, quan es va incrementar la inversió de la Generalitat fins als 20 milions d'euros amb infraestructures com un nou col·legi, un nou centre de salut, el segellat de l'abocador o un nou parc de bombers i per a programes d'ocupació, ”ara han abandó a la seua sort a la ciutat i als onders” pel que “davant el silenci còmplice de l'alcalde actual del cuatripartito amb els seus caps, nosaltres seguirem exigint inversions”.

   

  Pujar