27 d’octubre de 2020 27/10/20

Què pots visitar si vas a Onda

Què pots visitar si vas a Onda - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Què pots visitar si vas a Onda - (foto 2)
  Què pots visitar si vas a Onda - (foto 3)
  Què pots visitar si vas a Onda - (foto 4)
  Què pots visitar si vas a Onda - (foto 5)

  Onda és un dels llocs més grans de la província castellonenca. Es troba molt prop dels principals nuclis costaners de major afluència turística i a tan sols 25 km. de Castelló. En aquesta localitat es poden visitar llocs amb encant i hi ha molts monuments que atrauen l'atenció.

  El castell d'Onda va ser construït en el segle X i té una superfície de 25.500 metres quadrats. La seua entrada és gratuïta i l'horari que té actualment és el d'hivern, que va des del 14 d'octubre fins al 31 de març, obert de dilluns a diumenge de 10:30h fins a les 17:30h.

  En aquesta construcció es diferencien dos recintes, el albacar o plaça i la Alcassaba. Aquesta última es troba a l'interior de la fortalesa, situada en la part més alta del Castell, formant la tercera i última línia de muralla. La Alcassaba era el lloc del lloc de comandament i residència de l'oficial del sultà durant l'època musulmana i dels alcaids de les successives Ordres que van governar la ciutat.

  En canvi, en el albacar o plaça interior està el Museu d'Arqueologia i Història Local. Aquesta part de la fortificació musulmana era l'avantsala de la Alcassaba i en ella se situaven la caserna, els pavellons dels oficials, el cos de guàrdia, el forn, l'aljub, el depòsit de comestibles i quatre torres avançades.

  El centre històric de la ciutat també és un lloc que no pot faltar en la teua visita. Està format per molts carrerons i places. L'Església de la Sang, d'estil romànic de transició al gòtic, i l'Església de l'Asunción, d'estil neobarroc, són dos espais que no pots perdre't.

  La Plaça de l’Almodí és l'element més singular del Centre Històric d'Onda, una de les places més característiques de la Comunitat Valenciana. També és coneguda pels seus veïns com Font de Dins. Així doncs, el barri de la moreria, el portal de Sant Pere, la Capella de San José, la Plaça de la Sinagoga i les Escaletes dels gats són llocs que també desprenen molt encant.

  El castell i el Centre Històric van ser declarats Conjunt Històric-Artístic i Bé d’Interès Cultural l'any 1967.

  Però si t'agrada més visitar exposicions, Onda també disposa de diversos museus. El Museu d'Història i Arqueologia Local, el Museu del Taulell “Manolo Safont”, el centre OndaNatura, el Museu Ciències Naturals “El Carmen” i la Col·lecció Museogràfica Municipal de Paleontologia i Mineralogia.

  Altres enclavaments que has d'anar a veure són Artesa, xicotet poble situat a 3 quilòmetres del seu nucli urbà, el Calvari i Santa Catalina, l'Ermita de Santa Bàrbara, la Fortificació Ibera del Torrelló, el Molí de la Reixa i el Pont Medieval de Sonella.

  Si prefereixes gaudir de la naturalesa, pots anar als espais naturals locals, el Paratge del Salvador, l'Embassament del Sichar i el Toll D’ascla. També hi ha diverses senderes senyalitzades per on anar a caminar. O si no, pots passejar per la muntanya i gaudir de la bellesa del Parc natural de la Serra d’Espadà.

  Però si vols una mica més d'adrenalina, pots inscriure't en les activitats que realitza Sargantana Aventura. Podràs fer barranquisme, piragua, escalada i tirolines, entre moltes altres de les varietats que ofereixen.

  Els seus sinuosos carrers, les increïbles places i el seu ric patrimoni històric són tres aspectes que descriuen com és la localitat d'Onda. Si t'agrada conèixer llocs nous, aquesta població castellonenca és una bona elecció.

  Pujar