29 de novembre de 2020 29/11/20

La Policia Local d'Onda imparteix xerrades d'educació vial a persones amb diversitat funcional

La Policia Local d'Onda imparteix xerrades d'educació vial a persones amb diversitat funcional - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Policia Local d'Onda imparteix xerrades d'educació vial a persones amb diversitat funcional - (foto 2)

  Per segon any consecutiu, agents de la Policia Local d'Onda estan impartint xerrades formatives als usuaris del Centre d'Ocupació El Molí amb l'objectiu de fomentar l'autonomia vial de les persones amb diversitat funcional, reforçar la seva integració en la societat i, sobretot, afavorir la seva seguretat vial.

  La regidora de Policia del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha destacat el gran acolliment que van tenir aquestes xerrades l'any passat i ha assenyalat la importància de realitzar aquest tipus d'iniciatives “ja que amb elles no només es promou l'educació vial, creant hàbits i actituds de seguretat vial, permetent que els alumnes reconeguin l'entorn en el qual es mouen, sinó que a més es contribueix a millorar l'autonomia d'aquest col·lectiu”. Amb aquesta iniciativa, l'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet, torna a complir amb l'objectiu de “fomentar la igualtat d'oportunitats, duent a terme iniciatives com aquesta que afavoreixen que onders amb altres capacitats tinguin la possibilitat d'estar als mateixos nivells que qualsevol altra persona que tingui l'interès d'aprendre”. Finalment, Aguilella ha avançat que “seguirem realitzant accions com aquesta, conscients de la necessitat de la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional dins de la societat, per la qual cosa repetirem l'experiència el proper curs”.

  Per la seva banda, l'Intendent Principal Cap de la Policia Local d'Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que durant les sessions s'ha treballat com a eix transversal a les àrees més sensibles relacionades amb el tràfic rodat. En aquest sentit ha fet referència a l'autonomia personal, la integració social en el mapa comunitari relatiu a les normes de circulació i al reconeixement dels principals senyals de tràfic i el seu significat. Izquierdo ha explicat que “l'activitat s'ha adequat als ritmes d'aprenentatge i necessitats d'aquests alumnes amb diversitat funcional”.

  Així mateix, aquesta mateixa setmana, agents de la Policia Local han participat en la jornada solidària Foundation Day, que Decathlon organitza a nivell mundial. Més de 100 persones amb diversitat funcional procedents d'altres poblacions han acudit a Onda per aprendre les norma bàsiques de circulació i senyalització a través d'un circuit. Izquierdo ha assenyalat que “molt d'ells han tingut així el seu primer contacte real amb tot el relacionat amb l'educació vial i s'han mostrat molt interessats en els diferents vehicles policials que se'ls ha ensenyat”. Per a l'Intendent Principal Cap la jornada ha estat “gratificant i satisfactòria, ja que a més ha servit perquè els assistents vegin al cos de la policia de forma més propera”.

  Pujar