elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB

Óscar Cabedo, el ciclista d'Onda es col·loca el top20 de la Volta a Espanya

Óscar Cabedo, el ciclista d'Onda es col·loca el top20 de la Volta a Espanya
  • Després de quatre anys com a professional, aquest jove esportista ha aconseguit en la temporada de 2021 el major èxit fins al moment de la seua carrera esportiva

MÉS FOTOS
Óscar Cabedo, el ciclista d'Onda es col·loca el top20 de la Volta a Espanya - (foto 2)
Óscar Cabedo, el ciclista d'Onda es col·loca el top20 de la Volta a Espanya - (foto 3)

Óscar Cabedo Carda, el ciclista d'Onda de 26 anys, ha aconseguit en la Volta ciclista a Espanya de 2021 acabar en el lloc 19 de la classificació general. Una fita esportiva important, el major de tota la seua carrera esportiva, per a aquest ciclista professional del Burgos BH que porta en el seu record sempre al seu germà Víctor, també ciclista professional que va morir en un lamentable accident.

Aquest esportista ondense es va iniciar en el món de la bicicleta l'any 2014 i a partir de 2018 ja ho va fer de manera professional. Entre les seues metes guanyar alguna etapa de la Volta i córrer el Tour de França.

Quins van ser els teus inicis en el ciclisme?

Vaig començar l'any 2014 amb la meua primera temporada amb bicicleta. Tenia 19 anys, vaig començar una mica més tard del normal perquè l'habitual és començar més jove. La tradició familiar, ja que vinc d'una família molt vinculada al ciclisme, va ser la que em va portar a dedicar-me a la bicicleta de manera professional.

Quant temps dediques a entrenar?

Cada dia córrec de tres a cinc hores. A l'any puc arribar a fer uns 26.000 quilòmetres. El dia a dia d'un ciclista és bastant rutinari. T'alces, desdejunes, entrenes 3, 4 o 5 hores, menges i a la vesprada la dediques a descansar. Normalment entrene per la Serra d’Espadà i si faig concentracions en altura, per Sierra Nevada.

Com definiries la Volta de 2021?

Estic molt content perquè no era una aspiració arribar al top20, però tenia bones sensacions en la carrera i vaig anar bastant regular en les 21 etapes el que, al costat de les bones sensacions, m'ha col·locat en aqueix lloc 19.

Córrer la Volta a Espanya és molt guay. És veritat que és la meua quarta Volta i no era res nou per a mi, encara que no soc veterà, perquè només tinc 26 anys. Però és la carrera més important que corre el meu equip i és una de les tres grans voltes del món i tot el que fas allí té molta repercussió.

Quines són les teues metes?

Les meues aspiracions són créixer a poc a poc, encara soc jove, porte quatre anys en professional i em queda encara per millorar. La meua meta és aconseguir alguna victòria en professional, que no és fàcil, encara que el somni de tot ciclista és córrer el Tour i arribar a Paris, travessar la meta en els Camps Elíseos. Això sempre fa il·lusió.

Que t'ha aportat el ciclisme?

És un esport molt bonic perquè és agraït. Com més esforç i treball dediques, més et recompensa. El ciclisme m'ha ajudat a ser molt treballador.

Què li diries als joves que volen ser ciclistes?

Que tinga les coses molt clares, que el ciclisme, com qualsevol cosa, l'han d'agafar amb professionalitat. Qualsevol cosa que vages a fer en la vida te l'has d'agafar de debò tots els dies de l'any.

Pujar