elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda adquireix per 1 euro una casa del centre històric per a convertir-la en sala d'exposicions

Carmina Ballester enfront de l'immoble després de la signatura davant notari
Carmina Ballester enfront de l'immoble després de la signatura davant notari
  • Carmina Ballester anuncia que buscarà sinergies amb la indústria i les empreses de la localitat perquè es vegen reflectadas en aquesta actuació cultural

Onda segueix amb el seu compromís de rehabilitar el centre històric i a les obres de l'antiga presó com a centre d'interpretació se suma, ara, la conversió d'una emblemàtica casa del carrer San Isidro en una sala d'exposicions.

Aquest projecte ha sigut presentat aquest matí per l'alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester, després d'arribar a un acord amb Iberdrola per a adquirir aquest habitatge per un euro i restaurar l'edifici amb la finalitat de convertir en una nova sala d'exposicions.

L'alcaldessa d'Onda ha assegurat que la intenció de l'equip de govern és buscar sinergies amb la indústria i les empreses de la localitat “perquè es vegen reflectadas en aquesta actuació cultural”. 

Així, s'ha signat davant notari el contracte de compravenda entre Ballester i José Miguel Martínez, responsable de ID-E Xarxes Elèctriques Intel·ligents Iberdrola. Aquesta emblemàtica casa ha sigut testimoni de l'acord aconseguit entre l'Ajuntament i l'empresa elèctrica per a donar-li valor i un nou ús a aquest habitatge.

Cal recordar que aquest immoble albergava un centre de transformació elèctrica que va ser retirat per a tranquil·litat i seguretat dels veïns. L'objectiu és dinamitzar aquesta zona del centre històric declarada com a Bé d'Interés Cultural.

Més actuacions

En paral·lel, es portaran a cap tres actuacions en infraestructures que alberguen centres de transformació amb l'objectiu de renovar les instal·lacions i millorar la seguretat i la qualitat de subministrament elèctric en diverses zones. Així, es demolirà el centre de transformació situat al carrer Sant Elías, que compta amb una instal·lació antiga, i s'instal·larà un nou en el pàrquing del col·legi Pio XII que permetrà millorar la qualitat de servei de l'entorn. Finalment, s'està tramitant la demolició de l'edifici que albergava un antic centre de transformació en la plaça Miguel Hernández i que porta diversos anys inactiu.

“Gràcies als veïns detectem que hi havia instal·lacions elèctriques molt antigues que suposaven moltes molèsties i talls de subministrament. De manera immediata ens vam posar en contacte amb Iberdrola i no van dubtar a col·laborar per a solucionar i millorar la qualitat del servei, per la qual cosa vull agrair la seua predisposició i compromís amb l'Ajuntament d'Onda. A més”, ha explicat la primera edil.

Aquest pla d'actuació tindrà una continuïtat durant els pròxims anys amb la finalitat de modernitzar les instal·lacions i canalitzacions d'electricitat, d'acord amb els compromisos de desenvolupament sostenible que ha assumit el govern municipal, en el pla d'acció Onda 2030, per un desenvolupament energètic més eficient i verd. 

Pujar