elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda tornarà a reduir el deute municipal en l'exercici 2019

Onda tornarà a reduir el deute municipal en l'exercici 2019

    L'Ajuntament d'Onda portarà al pròxim Ple municipal, que se celebrarà aquest mes de març, la renúncia a demanar el préstec de 537.281,36 euros que estava previst executar per a finançar les inversions de l'exercici 2019. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “el departament d'Hisenda, que dirigeix Silvia Cerdà, ha observat que una vegada liquidat el Pressupost del 2018, existeix un romanent de Tresoreria disponible de més de 3 milions d'euros per l'estalvi que hem dut a terme. Per això, des de l'equip de govern hem decidit destinar part d'aquests fons a continuar reduint el deute municipal. Aquest fet es produeix gràcies a la bona gestió econòmica que hem dut a terme durant tota la legislatura en la qual, de forma responsable, hem administrat els recursos municipals per a continuar avançant socialment, sense deixar a ningú en el camí i sense exigir esforços a la ciutadania, fins i tot reduint els impostos i taxes municipals”.

    Amb aquesta renúncia a l'operació financera, i si es compleixen les previsions, a final d'any el deute d'Onda se situarà en 1,3 milions d'euros. L'alcalde ha assenyalat que “si tenim en compte que prop d'1 milió d'euros és un deute que té la Conselleria amb el municipi per l'ampliació de l'IES Serra d’Espadà i la reforma del CEIP Baltasar Rull en 2005, el deute seria quasi inexistent. Cal recordar que aquest equip de govern va entrar al principi de legislatura amb 5 milions d'euros de deute viu i que quan acabe aquest mandat estarem en poc més d'un milió d'euros, gràcies a un treball responsable que ha mirat perquè cada euro gastat de les arques municipals suposava una millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

    Finalment l'alcalde ha destacat que “tenim clar que és una època de mantindre uns comptes sanejats i treballar amb uns pressupostos reals que milloren sempre el dia a dia dels onders. Continuarem apostant per aquesta línia d'acció, que està donant uns molt bons fruits, tant en la gestió econòmica com en el desenvolupament de la ciutat sense endeutar el futur de la mateixa sempre que no siga necessari, ja que hem tingut xifres rècord d'inversió en la nostra localitat mantenint aquesta forma de treballar”.

     

    Pujar