elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda signa un conveni amb Cruz Roja en matèria d’intervenció social

Onda signa un conveni amb Cruz Roja en matèria d’intervenció social

    L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, acompanyat per la tinent d'alcalde de Política Social de l'Ajuntament, Mari Carmen Aguilella, ha signat un conveni amb la Cruz Roja amb l'objectiu d'organitzar  activitats d'intervenció sanitària i de protecció civil, la intervenció familiar amb infància en risc d'exclusió social i accions de lluita contra la pobresa, dirigides a donar suport a les persones en situació d'extrema vulnerabilitat cobrint les seues necessitats bàsiques. L'alcalde d'Onda Ximo Huguet, ha afirmat que “la finalitat d'aquest conveni és garantir la igualtat d'oportunitats, creant una ciutat que aposta per la inclusió i les polítiques socials i col·laborar amb una entitat que desenvolupa iniciatives molt interessants per a la millora de la qualitat de vida dels onders”.

    El consistori destinarà prop de 12.000 euros per apostar per la formació dels joves amb un programa d'activitats en conservació i millora de muntanyes, en el qual obtenen un certificat de professionalitat de nivell 1, així com la possibilitat d'accedir a un mòdul de grau mitjà. Així mateix, es realitzarà els projectes ‘Intervenció familiar amb infància en risc’ i ‘Inclusió de xiquets i xiquetes en risc d'exclusió’, dirigit a l'atenció de la infància en dificultat social i les seues famílies. En ells es facilita eines i recursos als menors com un reforç educatiu, berenars, educació en valors i orientació social, entre altres.

    D'altra banda, destaca el projecte de participació infantil i juvenil ‘PINEO’. El seu objectiu és promoure la participació dels xiquets, xiquetes i joves per a convertir-los en agents de transformació del seu entorn a través de l'educació en valors, pau, no violència o hàbits saludables, entre moltes altres coses. L'alcalde ha explicat que “la Cruz Roja realitza una labor determinant per a molts sectors desfavorits de la ciutat. Aquesta subvenció suposa un impuls per a continuar treballant a crear noves oportunitats amb programes i activitats per a tota la població, ja siga per a xiquets i xiquetes, joves, adults o majors. Amb la renovació d'aquest acord ratifiquem aquesta col·laboració que sempre ha sigut molt fructífera per a totes dues parts”.

    Pujar