2 de desembre de 2020 2/12/20

Onda rebaixa el termini de pagament a proveïdors a una mitjana de 29 dies en 2017

Onda rebaixa el termini de pagament a proveïdors a una mitjana de 29 dies en 2017 - (foto 1)

    La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament d'Onda, Silvia Cerdà, s'ha mostrat “satisfeta” pel compliment del pagament a proveïdors en un termini inferior a l'establit en la normativa legislativa vigent, que es tradueix en un període mitjà de 29 dies (enfront dels 36 de l'any 2016), sent el límit de 60. Segons Cerdà, aquestes dades “demostren la gestió responsable que està duent a terme l'actual equip de govern, més tenint en compte el pla econòmic-financer que hem de seguir com a conseqüència de l'incompliment de la regla de la despesa en 2015”.

    En aquest sentit, Cerdà ha destacat que “a més d'aquesta dada positiva, també cal recordar que un alt percentatge d'aquests proveïdors són empreses onderes pel que, una vegada més, es confirma que l'objectiu d'impulsar l'economia local gràcies a les mesures, decisions i polítiques aplicades per l'actual equip de govern, és una realitat”. L'equip de govern reflecteix d'aquesta manera la seva “serietat” en el pagament i contribueix a “reactivar l'economia d'Onda”.

    La regidora d'Hisenda ha recordat que l'Ajuntament d'Onda va tancar l'exercici 2016 amb un superàvit de 315.000 euros i un romanent de quasi 5 milions. “Són unes dades que confirmen la bona salut de les finances municipals, així com la responsable gestió que hem dut a terme”, ha assenyalat Cerdà. Així mateix, ha fet referència al deute del consistori, que en finalitzar l'exercici 2015 era de 4.984.064,73, euros, mentre que en acabar 2016 va ser de 3.686.794,89 euros. En aquest sentit, la regidora d'Hisenda ha explicat que “fruit de l'important esforç de gestió que hem fet, hem aconseguit any rere any rebaixar el deute existent amb les diferents entitats bancàries. De manera que hem evitat que augmente el deute, realitzant inversions finançades amb capital propi sense recórrer a préstecs”. 

    Pujar