elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda presentarà en Fitur les millores d'accessibilitat al castell

Onda presentarà en Fitur les millores d'accessibilitat al castell
  MÉS FOTOS
  Onda presentarà en Fitur les millores d'accessibilitat al castell - (foto 2)
  Onda presentarà en Fitur les millores d'accessibilitat al castell - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda presentarà en Fitur les millores d'accessibilitat que es duran a terme a l'entorn del castell per a potenciar les visites al monument més important de la localitat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que “en la fira turística més important d'Espanya, Onda tindrà el seu espai en una presentació a la premsa i als agents turístics, en la qual s'explicaran aquestes accions per a facilitar l'accés a un recurs turístic tan important i altres iniciatives, com el recentment inaugurat Centre d'Interpretació de la Naturalesa Onda Natura, que serà un nou recurs per a potenciar la situació d'Onda com a porta de la Serra d’Espadà. Farem un esforç en què la gent implicada en el món del turisme conega de primera mà el gran patrimoni natural i cultural que té la nostra ciutat i continuar apostant per resultar cada vegada més atractius als visitants”.

  Així, en aquesta presentació, l'alcalde posarà en valor les obres per a millorar el recorregut existent de l'interior del castell i per a acabar d'executar aqueix camí amb la prolongació de les sendes que desembocaran a una rampa que dóna a l'esplanada que hi ha enfront del museu. A més, es continuarà amb la fase B i C de l'excavació de l’alcassaba i es treballarà en l'aljub per a posar-lo en valor i crear un nou focus per al turisme. Totes aquestes actuacions compten amb un pressupost de 130.000 euros per a l'accessibilitat i 160.000 per a les excavacions, però l'equip de govern ha aconseguit unes subvencions de 80.000 i 66.000 euros, respectivament, dels Fons Feder de la Generalitat Valenciana, així com unes de 4.000 i 3.000 de la Diputació, amb el que l'Ajuntament no haurà d'assumir tot el cost.

  L'alcalde ha recordat que “durant aquesta legislatura hem fet un gran esforç per a promocionar les visites a la nostra ciutat perquè pensem que Onda té un bon potencial turístic per a ensenyar al món. Des del departament de Dinamització Econòmica hem potenciat els recursos que disposem i hem dut a terme un esforç per a publicitar-los en diferents esdeveniments de referència en el sector. Podem dir que Onda està en la bona senda de la promoció i que s'està duent a terme un bon treball perquè els visitants vagen consolidant a Onda com una ciutat atractiva turísticament, ja que els números ens avalen. Però també volem continuar treballant perquè l'aposta per aquest sector resulte positiva per a l'economia local i adquirim el compromís de fer-lo amb iniciatives com les que presentarem en Fitur”.

  Pujar