elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social

Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social
  MÉS FOTOS
  Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social - (foto 2)
  Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social - (foto 3)
  Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social - (foto 4)
  Onda presenta el Pla d'Inclusió i Cohesió Social - (foto 5)

  L'Ajuntament d'Onda ha presentat avui el Pla d'Inclusió i Cohesió Social, emmarcat en el Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social 2017/2022. La tinent d'alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella, acompanyada de tècnics de l'Ajuntament, professionals i associacions del municipi; ha  presentat el projecte que compta amb sis diferents línies d'actuació amb l'objectiu de ser una ciutat amb igualtat d'oportunitats per a tothom. L'alcalde Ximo Huguet, indica que “Onda ha estat la primera ciutat de la província a aprovar aquest pla que es realitzarà durant els pròxims 4 anys i actuarà com a vèrtex per a mobilitzar recursos i persones cap a col·lectius vulnerables per a combatre la desigualtat social, fent una societat més justa, ja que ofereix solucions a necessitats i manques de la ciutadania. L'actual equip de govern ha mantingut durant tota la legislatura com a prioritat aquest tipus d'accions dirigides a la cohesió social, aquest pla és la culminació de tot el treball que ha de servir per a guiar els passos presos en aquesta direcció i coordinar totes les iniciatives que es desenvolupen en aquest sentit”.

  Les línies d'actuació són la inclusió sociolaboral, promovent un accés a l'ocupació de qualitat, garantir les prestacions bàsiques, protecció de drets i accés als serveis públics a tota la població com són l'educació, salut, habitatge i la societat de la informació i garantir l'equitat territorial i cohesió socials. També s'inclou l'atenció a la infància i adolescència, la reducció de l'empobriment infantils i la promoció d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Així mateix, es crearà el Consell Municipal d'Inclusió i Drets Socials que coordinarà, realitzarà un seguiment del projecte i la seva avaluació per a assegurar la seva implementació.

  Per a l'elaboració d'aquest pla s'ha recopilat i analitzat dades procedents de diverses fonts i organitzats per àmbits d'estudi. A més, han participat personal tècnic i responsables polítics de l'Ajuntament, persones representants de les entitats i associacions actives en el municipi i la ciutadania, a través de la pàgina web; per a elaborar el diagnòstic, definir i prioritzar propostes, dotant al projecte d'elements de transversalitat.

  L'alcalde ha assenyalat que “ha estat un treball laboriós que potenciarà encara més la situació d'Onda com un referent també en inclusió social, ja que som la primera ciutat de la província que aprova aquest pla, però venim d'una situació en la qual ja estàvem molt ben posicionats quant a la col·laboració amb la ciutadania. Quan iniciem el mandat fa quatre anys vam dir que volíem construir la ciutat entre totes i tots, però sense deixar a ningú en el camí i així hem treballat durant tota la legislatura posant a les persones en l'eix principal de la política. Ara, amb aquest pla d'inclusió farem un pas més i marcarem, amb la participació dels agents socials, el camí a seguir per a aconseguir els millors estàndards d'inclusió i cohesió possible”.

  Després de la presentació, els assistents han visitat l'exposició ‘Inclusió’ del CO El Molí. La mostra està formada per treballs dels usuaris del centre, fets amb ceràmica, fusta i altres materials. Algunes de les obres que estan exposades són safates, quadres, joguines de fusta, gerros, tasses, rellotges de paret, entre altres elements decoratius.

  Pujar