elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda posa en valor l'antic Vaig moldre de la Mona

Onda posa en valor l'antic Vaig moldre de la Mona
  • L'Ajuntament embellirà aquest edifici emblemàtic del segle XV

MÉS FOTOS
Onda posa en valor l'antic Vaig moldre de la Mona - (foto 2)
Onda posa en valor l'antic Vaig moldre de la Mona - (foto 3)

Dins de les actuacions d'Onda Bonica, l'ajuntament escometrà treballs per a posar en valor l'antic Vaig moldre de la Mona, o Vaig moldre del Salvador, un emblemàtic edifici del segle XV catalogat com protegit.

Així, en els pròxims dies l'empresa local Baymar iniciarà les obres que tenen una duració aproximada de dos mesos.

Amb els treballs, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat que els ciutadans comptaran amb una zona de convivència amb zones de vegetació, s'instal·laran bancs que afavoriran la conversa entre veïns, paviment ceràmic de l'empresa local Prismacer a més de llums en el sòl per a donar major realç a la zona.

Els treballs mantindran el nucli d'escales i la zona de l'antic molí d'aigua situat en la confluència entre els carrers Vallat i Espadella.

Ballester ha assenyalat que es tracta de “una actuació senzilla però molt important” perquè suposarà sanejar l'edifici, eliminar el mur actual i incorporar vegetació i ceràmica local.

Es tracta d'una actuació que s'inclou en Onda Bonica per a “escometre actuacions en racons oblidats, lletjos o decadents”, ha explicat l'alcaldessa, “amb ceràmica d'empreses d'Onda” convertint així el municipi en “un aparador obert al món” perquè “la ceràmica té en les zones urbanes tot un món per a conquistar”.

Pujar