elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda posa en marxa un programa d'oci per a persones amb diversitat funcional

Onda posa en marxa un programa d'oci per a persones amb diversitat funcional

    L'Ajuntament d'Onda ha posat en marxa un programa d'oci i temps lliure per a persones amb diversitat funcional que es desenvoluparà al Casal Jove. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “des de l'àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d'alcalde, Mari Carmen Aguilella, han desenvolupat aquest pla, que es denomina Conviu, per a trencar amb els estereotips i prejudicis que la societat pot tindre cap a les persones amb diversitat funcional. Així, abandonem aquesta etiqueta negativa de discapacitat i des del consistori treballarem, com l'hem fet durant tota la legislatura, per a facilitar la inclusió de tots aquells col·lectius que puguen veure's en situacions més desfavorables. Tenim el convenciment que cal construir la ciutat entre tots i es demostra amb programes com aquest”.

    Així, al Casal Jove, durant tres vesprades a la setmana en horari de 17 a 19 hores, una educadora social, un diplomat en magisteri i persones voluntàries realitzaran tallers com poden ser dinàmiques, jocs de taula, cinema o manualitats, així com eixides d'oci perquè els usuaris puguen gaudir de l'oferta cultural del municipi en igualtat de condicions que la resta de la població. “Serà l'entorn el responsable de potenciar un desenvolupament social i personal adequat, a través d'encaminar la coresponsabilitat social fins a l'autodeterminació de les persones, oferint autonomia a l'individu a nivell social i personal. Totes les activitats proposades en el projecte estan encaminades a millorar les habilitats i promoure la interacció, la participació i la convivència de les persones amb diversitat funcional d'Onda mitjançant l'oci inclusiu, considerada una eina fonamental per a compartir espais i activitats en igualtat de condicions amb la comunitat”, ha indicat Huguet.

    L'alcalde ha conclòs dient que “volem situar a Onda en un lloc més destacat encara en cohesió i inclusió social. Des de l'àrea de Política Social es fa un esforç constant perquè Onda siga un municipi integrador i hem de posar en valor la gran quantitat d'iniciatives que duem a terme en aquest sentit. Ara sumem aquest pla a la resta d'accions i el fem perquè estem convençuts que no cal deixar a ningú en el camí en el continu avanç que està experimentant la nostra ciutat”.

    Pujar