elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda invertirà 500.000 euros en la seva aposta per ser una ciutat intel·ligent

Onda invertirà 500.000 euros en la seva aposta per ser una ciutat intel·ligent

    L'Ajuntament d'Onda invertirà 500.000 euros en la seva aposta per ser una ciutat intel·ligent amb les ajudes que es van obtenir dels Fons Feder, a través a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (EDUSI) que la ciutat va aconseguir el passat any gràcies a les gestions de l'actual equip de govern. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “el primer que anem a fer va a ser licitar un Pla Director de Smart City que ens guie en aquest camí. Volem saber què necessitats té la ciutadania d'Onda per a poder dur a terme els projectes que més es adapten a aquestes. És una bona quantitat de fons per a començar les inversions, encara que Onda ja ha realitzat diversos projectes en aquest sentit”.

    Cal recordar que dins de l’EDUSI que va portar a Onda a aconseguir els 5 milions d'euros d'inversions amb els Fons Feder existia el desenvolupament de projectes Smart City i d'administració electrònica. En aquest sentit, Huguet ha recordat que, “des que arribem a l'alcaldia, hem fet un gran esforç a millorar la gestió local, dotant-la de recursos per a reduir el consum de paper i acostant-la cada vegada més a la ciutadania, facilitant l'accés electrònic i atorgant-li als veïns l'administració que es mereixen, amb l'ús de la plataforma OpensSea d'administració electrònica. A més, hem apostat per nous recursos tecnològics, com per exemple l’app ‘Onda incidències’, que ja s'ha convertit en la primera via d'avís ciutadà. Sense oblidar, la instal·lació dels dispositius turístics electrònics, que faciliten l'experiència dels visitants que arriben a Onda. Totes aquestes inversions van encaminades a fer de la nostra ciutat un lloc més intel·ligent i millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

    Així, una vegada s'haja dut a terme aqueix pla director de Smart City, Onda iniciarà la inversió d'aquests 500.000 euros per a millorar la vida dels ondenses. “Al principi de legislatura iniciem aquests projectes per a dur a terme importants millores en la ciutat. Ara anem a començar a arreplegar els fruits d'aquesta bona gestió i prompte es van a conèixer els projectes que donaran a Onda aqueixa qualitat de ciutat intel·ligent. Cal recordar que aquestes inversions tenen totes un caràcter sostenible, per la qual cosa, a més d'incrementar la qualitat de vida, han d'ajudar-nos a ser més respectuosos amb el medi ambient”, ha conclòs l'alcalde.

    Pujar