8 d’agost de 2020 8/8/20

Onda inicia les obres dels passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat

Onda inicia les obres dels passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda inicia les obres dels passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda ha iniciat les obres per a instal·lar dos passos de vianants intel·ligents que augmentaran la seguretat en sengles encreuaments de les avingudes Serra d’Espadà i Catalunya. Les primeres actuacions s'han dut a terme a l'avinguda Serra d’Espadà i en uns dies estarà llest per a complir amb la seua funció i en breu es començarà amb l'altra instal·lació. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha visitat la zona i ha explicat que “dotarem d'elements de seguretat a dos passos de vianants que tenen un risc especial a causa de la ubicació en la qual es troben. Això ho podrem desenvolupar gràcies al programa ‘Onda Smart City’, que es finança amb els Fons Feder de la Unió Europea”.

  Aquesta instal·lació és una solució dissenyada per a millorar la seguretat viària mitjançant il·luminació. Uns sensors detecten als vianants en les zones d'espera dels passos de vianants, i aquests sensors produeixen que uns captafars LED en l'asfalt parpellegen per a alertar al trànsit rodat. De forma complementària, també parpellegen els senyals verticals d'advertiment als vehicles. La intensitat de la lluentor de la il·luminació horitzontal i dels senyals verticals depenen de les condicions d'il·luminació que capta un sensor crepuscular. Amb això, es pretén augmentar la seguretat viària, reduir els atropellaments, donar prioritat al vianant en zones de gran afluència i contribuir a la reducció de la velocitat dels vehicles. “Es tracta d'una tecnologia innovadora que ja està funcionant en altres ciutats i que aplicarem a Onda per a aconseguir aquests objectius. Vull destacar que aquests passos seran els primers que s'instal·laran gràcies al contracte de Smart City que hem licitat i que converteix  a Onda en la primera ciutat intel·ligent de la província de Castelló, però que estudiarem la seua ubicació en altres localitzacions a mesura que vaja sent possible per al consistori”, ha destacat Huguet.

  L'alcalde ha recordat que “s'ha adjudicat un contracte important cofinançat amb els fons FEDER de la Unió Europa i que suposa un pas important en la innovació i el futur desenvolupament de la ciutat d'Onda, perquè tenim una manera de fer Onda i una manera de fer Europa. Sens dubte ens trobem davant un repte que suposa continuar el camí de la nostra localitat cap a una ciutat intel·ligent. Es tracta d'establir les bases per a desenvolupar i anar implementant, a poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns”.

  Pujar