elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera

Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera
Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera
  • Un total de 250 jurandos ratifiquen la seua lleialtat a Espanya i el seu compromís per la Constitució en un solemne acte

Galeria de fotos
Jura de Bandera a Onda 2022
Jura de Bandera a Onda 2022
MÉS FOTOS
Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera - (foto 2)
Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera - (foto 3)
Onda homenatja les Forces Armades en una multitudinària Jura de Bandera - (foto 4)

La plaça del Raval de San José d'Onda ha sigut l'escenari aquest matí d'una multitudinària Jura de bandera per a personal civil que ha organitzat el Ministeri de Defensa en col·laboració amb l'Ajuntament. Un solemne acte que ha reunit un total de 250 jurandos, les principals autoritats militars i civils de la província i a centenars de convidats que no han volgut perdre's aquest emotiu acte per a homenatjar les Forces Armades i mostrar el seu orgull espanyol.

El Comandant Militar de València i Castelló, General Miguel Ángel Guil, i l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, han presidit l'acte com a màximes autoritats militar i civil. La Banda Militar de Música ha acompanyat la Jura que ha arrancat amb l'entrada a la plaça de l'autoritat militar, seguit de la revista de la força, el desplaçament dels soldats d'època així com de l'Estendard i Bandera i, a continuació, ha donat inici la Jura de bandera, sent l'alcaldessa la primera civil a jurar.

Després de desfilar tots els jurandos, Carmina Ballester ha realitzat el discurs institucional en el qual ha destacat que “el de hui és l'humil homenatge dels ondenses i veïns als 120.000 homes i dones que en cada alba es posen l'uniforme i ixen a defensar, amb la seua pròpia vida si fora necessari, aquesta bandera i el que ella representa: una terra bella, lliure, unida, solidària i plena de talent”.

Homenatge als avantpassats

L'alcaldessa també s'ha recordat dels que ja no estan entre nosaltres. “En aquest matí calorós tot un poble es reuneix per a demostrar la seua lleialtat a Espanya, el seu suport a les forces armades i la seua predisposició a contribuir pel bé comú i la prosperitat de la nostra terra, igual que van fer els nostres avantpassats per nosaltres. Ells es van deixar la pell per deixar-nos una Espanya millor i nosaltres hui hem jurat continuar amb aquesta noble i honrosa missió”.

Finalment, la primera edil també ha defensat el sentiment espanyol, enumerant motius pels quals sentir-se orgullós d'aquest país. “Aquesta és la meua bandera i aquesta és la pàtria en la qual crec. I, com a tots vosaltres, ningú ni res em farà mai acatxar el cap davant aquesta bandera, de la qual em sent profundament orgullosa”, ha dit.

Després del discurs de l'alcaldessa ha pres la paraula el General Guil. Després s'ha donat pas a l'emotiu acte d'homenatge als quals van donar la seua vida per Espanya i, finalment, s'ha procedit a la retirada d'Ensenyes i desfilada de clausura.

Autoritats militars i civils

A més, també han participat el General Togat, Rafael Matamoros; el General de Divisió, Alberto Asarta; el General Cap de Zona de la Guàrdia Civil, Arturo Prieto; el subdelegat de Defensa a Castelló, Manuel Monzó; el Comandant Naval de València, Alfredo Cordón; el Coronel de la Guàrdia Civil, Juan José Miralles; o el Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Castelló, Miguel Fresneda.

Per part de les autoritats civils han assistit la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; i diferents diputats nacionals i provincials, a més de l'equip de govern municipal i autoritats locals.

Pujar