22 de setembre de 2020 22/9/20

Onda debat i crea consciència sobre la protecció de les abelles

Onda debat i crea consciència sobre la protecció de les abelles - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda debat i crea consciència sobre la protecció de les abelles - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda està celebrant avui la primera Jornada de conscienciació i sensibilització sobre la protecció de les abelles, en col·laboració amb l'Entitat Hort del Manyano, dins del programa 'Projecte Abella, conèixer per a protegir'. El Museu del Taulell 'Manolo Safont' acull aquest esdeveniment amb el qual es pretén informar i debatre sobre diferents temes relacionats amb aquests insectes de la mà de diversos experts. D'aquesta manera, l'equip de govern torna a reforçar el seu compromís amb el medi ambient i consciència a la ciutadania amb la realització d'aquesta campanya nascuda d'una iniciativa del grup polític Onda Sí Se Puede.

  Segons l'ONU, les abelles estan desapareixent a un ritme alarmant. Del seu treball de pol·linització depenen 250.000 espècies de plantes, moltes crucials per a la pràctica de l'agricultura. Els apicultors de la província asseguren ja que perden més del 50% de la població d'abelles i de mel, assenyalant als pesticides com la causa de la mort d'aquests insectes. "Per aquest motiu, des de l'Ajuntament se subratlla la necessitat de no usar productes fitosanitaris que puguen danyar les abelles i celebra aquesta jornada amb la qual volem divulgar la gran riquesa natural que podem trobar al nostre terme municipal i aconseguir entre tots i totes una ciutat més sostenible i que respecte el medi ambient", ha destacat el tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Ángel Badenas.

  La Jornada ha arrancat amb la conferència de Salvador Andrés Catalina, membre de l'Associació al Servei de la Pol·linització Forestal (A.S.A.F.), qui ha presentat el Projecte R.E.P.P.A. (Xarxa d'Estacions Pol·linitzadores). Després d'un breu descans, l'apicultora Alicia Cebolla Andaluz, experta en autoconsum, pretén acostar a la ciutadania els seus coneixements sobre pol·linitzadors, biodiversitat i producció agrària. A continuació, l'enginyer agrícola Jesús Ángel Lozano Torrijos parlarà sobre fitosanitaris; i finalment, a la vesprada, els assistents gaudiran d'una taula redona formada per diversos especialistes del sector.

  Pujar