elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda conquista al turista de proximitat amb la millor programació de l'estiu

Onda conquista al turista de proximitat amb la millor programació de l'estiu
  • L'Ajuntament exhibeix una variada oferta cultural per a gaudir en família

L'estiu és un dels moments de l'any preferits per moltes persones per a gaudir dels dies de descans en família. Passejar i conèixer llocs desconeguts o realitzar activitats en grup són algunes de les idees que més cerquen les famílies que volen divertir-se i entretenir als més xicotets.

Així, Onda ofereix una variada oferta cultural no sols per als seus veïns sinó per als turistes que decidisquen gaudir d'uns dies en família per aquesta històrica ciutat del castell de les 300 torres.

La ‘Q’ de qualitat turística, que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, avala l'excel·lent servei al visitant, així com la gestió interna i el treball de qualitat que els informadors turístics exerceixen durant tot l'any.

L'Ajuntament d'Onda dóna, així, un salt qualitatiu en el servei turístic i posiciona a l'oficina de turisme de la localitat en el mapa nacional d'internacional.

Rutes poètiques

Així, a través de les rutes poètiques, Onda posa en valor el seu centre històric. Es tracta d'un original recorregut cultural pels carrers d'aquesta localitat castellonenca en el qual es recitaran poemes d'Ibn Al-Abbar i Ana Rebeca Mezquita, dos il·lustres poetes distanciats en el temps però units pel seu amor i simpatia cap a Onda.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer i transmetre a ondenses i visitants la història i tradició que embolica a la ciutat medieval.

Les pròximes dates en les quals es realitzaran aquestes rutes poètiques seran el 17 juliol, 28 d'agost i finalment el 18 de setembre. Totes elles a les 19.00 hores de la vesprada amb eixida des del Castell de les 300 torres. Els interessats poden rea-lizar la seua inscripció a través del correu electrònic onda@touristinfo.net o trucant al telèfon 964 602 855.

Estiu al Castell

Després de l'èxit de la passada edició, Onda torna a centrar la seua proposta turística i cultural per a aquest estiu al castell de les 300 torres, amb infinitat d'activitats culturals, musicals i infantils.

Entre els més de 20 esdeveniments programats destaquen les visites teatralitzades pel castell, la ruta poètica Ibn Al-Abbar, els concerts International Rock Covers i de música en valencià Sinergia, el cicle Ple de Titelles, els tallers d'arqueologia en família, contacontes, la gimcana de l'aigua en el Vaig moldre de la Reixa, les visites guiades pel Museu del Taulell o l'activitat nocturna ‘Onda sota les estreles’, a més de moltes més activitats per a tots els públics que es poden consultar i realitzar inscripcions en la web www.ondaturismo.es.

DiverEstiu

Onda també ha pensat en els més joves. Així ja està en marxa la iniciativa ‘La Biblioteca al carrer’, una acció que acostarà als ondenses la literatura, ja que l'Ajuntament oferirà el servei de biblioteca itinerant per diversos carrers de la ciutat durant tots els dimecres i divendres de 17 a 20 hores, fins al 16 de juliol.

A més, a partir de l'1 de juliol els usuaris podran llegir còmics i llibres, jugar a videojocs, ballar o veure pel·lícules en el Casal Jove.

D'altra banda, cada dilluns a les 11 hores a la Biblioteca d'Onda s'organitzarà un taller de jocs durant juliol i agost. Per a participar en algunes d'aquestes activitats gratuïtes és imprescindible inscriure's en la web joventut.onda.es

Onda Medieval

D'altra banda, durant el cap de setmana del 6 al 8 d'agost es tornarà a celebrar la mostra medieval que es va suspendre l'any passat per la pandèmia, encara que amb un format més reduït per a evitar aglomeracions i programant tots els actes a l'interior del castell.

Onda: turisme d'aventura

Situada a la Serra d’Espadà, Onda ofereix multitud d'alternatives per a fer un turisme de naturalesa i de contacte amb el medi ambient. Així, el visitants pot gaudir de la Ruta Mirador del Sichar, visitar l'Embassament del Sichar, un dels paratges naturals més bells del terme d'Onda. Pocs llocs ofereixen al visitant una sensació de pau i quietud com aquest lloc, on  podrà gaudir d'un relaxant bany submergint-se en les seues cristal·lines aigües.

L'embassament també disposa d'una estupenda àrea recreativa amb taules, bancs i zona de barbacoa en la qual poden passar un agradable dia en contacte amb la naturalesa.

A més Onda disposa de diverses ciclorutas en les quals practicar esport i gaudir de bells paratges. Així, destaca la ruta Onda - Sichar, la ruta Onda - Pedrissetes, el passeig fins a El Salvador  o per la Serra d’Espadà passant pel Montí, gaudint d'increïbles paisatges d'un alt valor mediambiental.

Museu del Taulell

Onda, bressol del taulell a Castelló, compta amb el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. Aquest recurs turístic va ser inaugurat en 2004 per a albergar l'antic Museu de la Ceràmica que existia des de 1968.

El Museu del Taulell conserva més de 20.000 peces que van des de l'azulejaría clàssica fins a l'actualitat i reuneix col·leccions dels segles XIX i XX procedents de terrisseries i indústries ceràmiques d'Onda.

A més, compta amb col·leccions de màquines, eines i arxius documentals relacionats amb la ceràmica.

Pujar