26 de novembre de 2020 26/11/20

Onda augmenta la seguretat ciutadana i la proximitat de la Policia Local

Onda augmenta la seguretat ciutadana i la proximitat de la Policia Local - (foto 1)

  L'equip de govern de l'Ajuntament d'Onda, durant els seus dos primers anys de gestió,  ha dut a terme distintes iniciatives per a aconseguir una de les seves prioritats, millorar el dia a dia dels ciutadans. “Volem que Onda siga una ciutat atractiva per a viure i per a això és indispensable comptar amb una bona seguretat en el municipi que garantisca tots els drets de la ciutadania”, ha indicat Mari Carmen Aguilella, regidora de Policia Local.

  Des que va començar la legislatura al juny del 2015, l'equip de govern ha posat en marxa serveis gratuïts per a donar una millor resposta integral als onders. En aquesta línia, Aguilella ha posat com a exemple la creació del Servei Municipal de Mediació Comunitària, impulsat des de la Policia Local i l'àrea de Serveis Socials. “Es tracta d'un servei gratuït que oferim des del consistori com una alternativa a la resolució de conflictes des del diàleg i amb l'assessorament d'un equip professional format per agents de la Policia Local i treballadors de Serveis Socials, amb experiència en processos de mediació i intervenció comunitària”, ha afirmat Aguilella, qui ha destacat “la gran acollida que ha tingut arran dels resultats. Des de la seva creació hem aconseguit fomentar  la convivència pacífica entre la ciutadania, així com la participació del veïnat, a través de polítiques locals, utilitzant tècniques de prevenció i resolució de conflictes”.

  També amb l'entrada del nou equip de govern, s'ha fomentat la igualtat d'oportunitats des de totes les àrees. Des de la regidoria de Policia que lidera Aguilella  s'han impartit per primera vegada xarrades d'educació viària a persones amb diversitat funcional. “Per segon any consecutiu, agents de la Policia Local han oferit xarrades formatives als usuaris del Centre d'Ocupació El Molí amb l'objectiu de fomentar l'autonomia vial de les persones amb diversitat funcional, reforçar la seva integració en la societat i afavorir la seva seguretat viària. D'aquesta manera, aconseguim que onders amb altres capacitats tinguen les mateixes oportunitats d'aprendre que la resta de ciutadans”, ha assegurat Aguilella.

  Així mateix, la regidora de Policia ha recordat que en aquests dos anys s'ha dotat al cos de seguretat local amb  nous jupetins antibales i antitall personalitzats a cada agent, s'han adquirit i dotat d'equips desfibril·ladors per a l'atenció immediata policial en cas d'emergència i reanimació cardiopulmonar. A més, els agents van assistir a cursos específics de professionalització policial com l'actuació en situacions de risc i control de masses, o sobre festejos taurins, entre altres. Aguilella ha argumentat que “hem fet un gran esforç des de l'Ajuntament per a millorar els serveis que pot oferir la Policia Local, sempre dins de les seves competències. Es tracta d'aconseguir més seguretat en la ciutadania, per a augmentar la seva qualitat de vida i que s'assenten protegits en la seva localitat”.

  De la mateixa manera, la regidora ha destacat la inversió que ha fet l'equip de govern per renovar i augmentar la flota de vehicles de la Policia Local. Aquesta setmana s'ha presentat  un nou cotxe patrulla que estarà destinat a la Unitat Canina. Aquesta furgoneta se suma a l'adquisició de dos noves motos, que estan ajudant als agents a realitzar tasques de vigilància en el terme municipal. També es va adquirir un pick up, destinat a la Secció Ecològica Rural, dissenyat per a patrullar el terme i la zona de muntanya. I a l'inici de la legislatura, es va crear la Unitat Ciclista, dotant-la de 3 bicicletes, per a controlar zones de difícil accés per als vehicles, com poden ser la zona del castell i el centre històric.

  En la lluita contra la violència de gènere i amb l'objectiu de protegir a les víctimes s'ha firmat un conveni amb el Ministeri de l'Interior en aquest tema, l'Ajuntament s'ha adherit a l'aplicació de caràcter estatal VIOGEN per al control i seguiment informatitzat de víctimes i agressors i, a més, s'ha oferit un curs gratuït de defensa personal per a les dones en la ciutat. “Desgraciadament aquest tipus de violència està present en la societat, per la qual cosa el govern vol tractar de que no succeïsca en el municipi, posant en marxa estes noves iniciatives i posant èmfasi en el tracte i seguiment a les víctimes”, ha afirmat la regidora d'Onda.

  “Una altra manera d'evitar problemes de seguretat és conscienciant la població, per aquest motiu hem realitzat campanyes sobre diversos temes i dirigides a distints sectors d'edat”, ha  comentat Mari Carmen Aguilella. Aquestes van ser respecte a la prevenció d'incendis, vacances segures, conscienciació d'una via pública neta, la seguretat en comerços, excrements dels gossos, la seguretat per a majors per a prevenir les estafes i estafes i la proximitat amb veïns i comerciants en Nadal. “A través d'aquestes campanyes no sols s'ha informat als ciutadans d'Onda sobre temes de gran importància. També hem aconseguit una policia més pròxima al ciutadà”, ha assegurat la regidora.

  Finalment, Aguilella ha incidit en la importància que l'equip de govern dóna a la formació de tots els agents de policia. “Apostem per una formació permanent, per mitjà de cursos per a tots els membres de la plantilla, a fi de dotar-los de major professionalitat, per a així donar una millor resposta a les constants sol·licituds i requeriments dels veïns que canvien igual que la nostra societat”.

  Pujar