elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys

Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys
  MÉS FOTOS
  Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys - (foto 2)
  Onda aconsegueix la inserció sociolaboral de 75 persones majors de 45 anys - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Onda ha finalitzat el programa per a la inserció sociolaboral de persones majors de 45 anys 'T'acompanyem' amb un resultat positiu, ja en l'actualitat, de 75 dels usuaris. El consistori ha format a aquest col·lectiu de persones també en Alfabetització digital, donant les eines informàtiques i tecnològiques necessàries en la cerca activa d'ocupació. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, assegura que "des de l'àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d'alcalde Mari Carmen Aguilella, s'ha arribat a 179 persones que s'han beneficiat del programa, amb un percentatge d'èxit immediat molt elevat. No obstant això, pensem que aquesta xifra pot anar en augment, ja que s'han atorgat aquestes eines a la resta i poden recollir els fruits més endavant. Amb aquest programa vam demostrar la voluntat de l'equip de continuar treballant perquè tothom pot tindre les seues oportunitats a Onda. No volem deixar a ningú en el camí d'avanç que hem iniciat en aquesta legislatura".

  El programa ha realitzat la seua clausura hui amb el lliurament de diplomes. Durant el programa, un dels temes que han desenvolupat en aquesta formació és el de 'Processadors de text', on han aprés a realitzar textos, donar-los forma i les característiques bàsiques dels documents habituals en el procés de cerca de treball, com poden ser el currículum o la carta de presentació. D'altra banda, s'ha impartit el 'Mòdul de correu electrònic' per a aprendre a redactar un email, i finalment se'ls ha atorgat 'Eines per a la cerca activa en portals de treball online', amb les quals aprenen a donar-se d'alta i inscriure's en les ofertes que estan publicades. A més, han realitzat tallers en altres continguts que han contribuït a col·laborar en la formació integral dels usuaris i finalment els han ajudat en el procés de millora d'habilitats sociolaborals per a trobar treball.

  Cal recordar que aquest programa s'ha impulsat amb una subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de fons socials europeus, de 147.762 euros per a itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social que es destina, majoritàriament a les despeses de personal que assessora els beneficiaris en el procés. Així, Huguet ha conclòs dient que "oferir aquests recursos formatius a la ciutadania, de forma gratuïta i assegurar-se que les empreses es beneficiaran d'aquests, és una de les apostes del consistori, que continua treballant en aquesta línia sent conseqüent amb les necessitats de la població. Sens dubte, l'Ajuntament d'Onda aquesta contínuament treballant i invertint en el futur de la seua població, plantejant el millor escenari per a la creació d'oportunitats d'ús de la localitat".

  Pujar