24 de setembre de 2020 24/9/20

Onda aconsegueix 420.000 euros de la Generalitat per a impulsar els serveis socials

Onda aconsegueix 420.000 euros de la Generalitat per a impulsar els serveis socials - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives, en les línies de subvenció nominativa dels pressupostos de la Generalitat per a 2018, una quantitat de 419.940 euros per al programa de Serveis Socials entitats locals. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “la col·laboració entre administracions és fonamental per a la ciutadania. En aquest cas, amb l'ajuda del Consell anem a poder seguir treballant en la inclusió social i perquè totes les persones que viuen a Onda puguen desenvolupar una vida digna. Aquests fons se sumen als quals ja destina el consistori del seu propi pressupost en l'àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d'alcalde, Mari Carmen Aguilella, que està duent a terme una gestió responsable perquè ningú es quede en el camí”.

    Així, la col·laboració que el consistori ha aconseguit de la Generalitat es destinarà a diversos programes: equip social de base, amb 313.133 euros per al personal de l'àrea; les ajudes d'emergència social amb 67.331 euros, que són una contribució econòmica; les de convivència amb 28.269 euros que es basen en l'ajuda a domicili i altres programes d'inclusió, com per exemple el suport estival. L'equip de Serveis Socials de base desenvolupa els programes informació, orientació i assessorament; emergència social; convivència, cooperació social, intervenció, prevenció i inserció social, promoció de l'autonomia i dependència, inclusió social i atenció a la família, a més de tots els programes propis de titularitat municipal. “Aquest equip desenvolupa una gran tasca de forma integral i amb unitat d'acció, tant de forma individual, grupal i comunitària, considerant a la persona o a la família el nucli d'acció de les actuacions aconseguint uns Serveis Socials de proximitat”, ha indicat Huguet, qui ha afegit que “amb aquestes accions es garanteixen els drets dels veïns de la nostra localitat i es potencia la igualtat i inclusió des del treball amb i per a les famílies”.

    L'alcalde ha conclòs dient que “en aquest 2018 hem seguit apostant per la política social del municipi. En aquest sentit es destinaran, entre altres coses, 710.000 euros a les famílies onderes amb l'objectiu de garantir-los la llum, l'aigua, els aliments i un habitatge digne. Ens hem convertit en un municipi de referència per a la inclusió social i anem a seguir duent a terme una gestió responsable perquè açò se seguisca mantenint”.

    Pujar