10 d’abril de 2020 10/4/20

Marzà: “Hem aconseguit establir el centre especialitzat d’alt rendiment de ciclisme estatal al velòdrom Lluís Puig”

Marzà: “Hem aconseguit establir el centre especialitzat d’alt rendiment de ciclisme estatal al velòdrom Lluís Puig” - (foto 1)
  • La valenciana és la tercera autonomia amb més llicències federatives de ciclisme de l’Estat

  • La Conselleria potencia el ciclisme valencià mitjançant programes de tecnificació, beques academicoesportives per a joves, ajudes per als ciclistes d’elit, esdeveniments i programes educatius com ‘Aula ciclista’

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la setena etapa de La Vuelta 2019, que transcorre entre la localitat d’Onda i el cim del mas de la Costa, a Castelló.

A l’eixida de l’etapa des d’Onda, el conseller Marzà ha comentat que “hui, La Vuelta recorre carreteres de les comarques de Castelló, un recorregut que conec bé de quan entrenava fa ja uns quants anys, i és molt satisfactori seguir aquest esdeveniment ací, per la gran afició ciclista que tenim al nostre territori”.

Esport de la Generalitat dona suport al ciclisme en diversos sentits. El responsable d’Esport de la Generalitat ha volgut remarcar que “són fonamentals els programes de tecnificació esportiva, que són clau per a millorar la tècnica esportiva dels ciclistes valencians i que duem a terme junt amb la Federació Valenciana de Ciclisme”, i hi ha afegit: “Per fi tindrem un centre especialitzat d’alt rendiment en matèria de ciclisme al velòdrom Lluís Puig, que serà el centre de referència en aquesta matèria a tot l’Estat”.

El velòdrom Lluís Puig passa a ser, d’aquesta manera, seu habitual de destacades competicions, concentracions i planificacions estatals, jornades de tecnificació i entrenaments de ciclistes de diferents modalitats.

Un altre dels aspectes que ha volgut destacar el conseller Vicent Marzà ha sigut la posada en marxa del programa ‘Aula ciclista’ als centres educatius: “Aquest curs comencem amb la conscienciació sobre la mobilitat sostenible lligada a l’ús de la bicicleta amb ‘Aula ciclista’, que recorrerà els centres educatius valencians i conscienciarà i fomentarà que cada dia hi haja més alumnat que use la bici per a la seua mobilitat”.

El projecte ‘Aula ciclista’ es desenvoluparà junt amb la Federació Valenciana de Ciclisme. Un total de 10.000 alumnes d’entre 10 i 14 anys participaran en aquest nou programa educatiu. ‘Aula ciclista’ recorrerà un total de 200 centres educatius, on es realitzaran sessions de formació teòrica sobre vida saludable, seguretat viària, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport, i una part pràctica amb exercicis sobre la bicicleta en un circuit urbà per a fomentar l’educació viària i la pràctica esportiva.

Pujar