3 de desembre de 2020 3/12/20

L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria

L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria   - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria   - (foto 2)

  Aquesta setmana s'han reprès les excavacions de la plaça de la Sinagoga d'Onda després de rebre el permís de Conselleria, que ha donat llum verda a la proposta de continuar amb l'exploració del terreny plantejada des de la Direcció territorial d'Educació Cultural i Esport de Castelló per revelar les estructures amagades sota terra íntegrament.

  Les excavacions de remodelació de la plaça, destinades en principi a un millor aprofitament de l'espai per als veïns, van deixar al descobert una gran estructura rectangular, construïda amb potents murs que superen el metre i mig d'espessor, així com dos pilars i una escala de 9 esglaons en perfecte estat de conservació. Gràcies als nous permisos, l'Ajuntament podrà seguir treballant per retirar la calçada i la terra per recuperar aquesta estructura íntegrament, que segons apunten els experts correspondria a una antiga cisterna abovedada que va poder usar-se al segle XVIII.

  L'alcalde de l'Ajuntament, Ximo Huguet, creu imprescindible arribar fins al final amb aquestes excavacions. "Aquest rellevant descobriment no només confereixen un valor sense precedents a la zona protegida del Centre Històric, sinó que té un gran potencial d'atractiu turístic que pot beneficiar a tota Onda, a nivell econòmic i cultural", ha afirmat Huguet. A més, l'alcalde ha aprofitat per agrair als veïns i veïnes del barri la seva paciència davant els llargs terminis d'espera i ha garantit que des de l'equip de govern es treballa perquè s'avanci el més ràpid possible.

  Pujar