elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria

L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament reprèn les excavacions de la Sinagoga després de rebre el permís de Conselleria   - (foto 2)

  Aquesta setmana s'han reprès les excavacions de la plaça de la Sinagoga d'Onda després de rebre el permís de Conselleria, que ha donat llum verda a la proposta de continuar amb l'exploració del terreny plantejada des de la Direcció territorial d'Educació Cultural i Esport de Castelló per revelar les estructures amagades sota terra íntegrament.

  Les excavacions de remodelació de la plaça, destinades en principi a un millor aprofitament de l'espai per als veïns, van deixar al descobert una gran estructura rectangular, construïda amb potents murs que superen el metre i mig d'espessor, així com dos pilars i una escala de 9 esglaons en perfecte estat de conservació. Gràcies als nous permisos, l'Ajuntament podrà seguir treballant per retirar la calçada i la terra per recuperar aquesta estructura íntegrament, que segons apunten els experts correspondria a una antiga cisterna abovedada que va poder usar-se al segle XVIII.

  L'alcalde de l'Ajuntament, Ximo Huguet, creu imprescindible arribar fins al final amb aquestes excavacions. "Aquest rellevant descobriment no només confereixen un valor sense precedents a la zona protegida del Centre Històric, sinó que té un gran potencial d'atractiu turístic que pot beneficiar a tota Onda, a nivell econòmic i cultural", ha afirmat Huguet. A més, l'alcalde ha aprofitat per agrair als veïns i veïnes del barri la seva paciència davant els llargs terminis d'espera i ha garantit que des de l'equip de govern es treballa perquè s'avanci el més ràpid possible.

  Pujar