28 de setembre de 2020 28/9/20

L'Ajuntament intervé a l'entorn de l'alcassaba del castell

L'Ajuntament intervé a l'entorn de l'alcassaba del castell - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Onda ha començat uns importants treballs de manteniment en el recinte de l'alcassaba del castell. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha visitat aquestes obres i ha explicat que “per a nosaltres és molt important tenir en les millors condicions aquest monument, que és el nostre recurs turístic més visitat i un gran atractiu per a les visites que s'acosten a la ciutat. Aquest equip de govern, des de l'inici de la legislatura, ha apostat per potenciar el turisme com a alternativa per a diversificar en l'economia local. Així, hem dut a terme múltiples iniciatives de promoció en diferents fires del sector que han anat acompanyades de millores substancials en els llocs que puguen resultar d'interès per a les persones que trien Onda com a destinació”.

    D'aquesta manera, els treballs consisteixen en la consolidació de pedres i rejuntats, sanejat, 'pavisado' de ferro de la barana i fixació, recuperació de la crosta de tapial esquerdat i tractament herbicida i neteja general dels murs de maçoneria. A més, es durà a terme un engassat i injecció de calç en arrebossats aborsats, restauració de revoque, recuperació de parts originals i protecció de vores, tractament de consolidació i hidrofugat en les parets, així com eliminació d'herbes i revisió de la malla existent en la pavimentació. L'objectiu d'aquesta important intervenció és deixar tot el conjunt en un perfecte estat de conservació i evitar possibles danys futurs, a mes d'oferir una imatge més de d'acord amb la importància de les restes arqueològiques entre els milers de ciutadans i visitants que s'acosten a contemplar els mateixos. Les obres tindran un cost de 15.000 euros.

    “Els importants vestigis arqueològics de l'alcassaba del castell, corresponents a l'estructura arquitectònica d'un palau d'època Taifa, són, sens dubte, part del patrimoni més important que tenim a Onda i des que es van exhumar les estructures d'aquesta zona entre el 2008 i el 2011 no s'havia dut a terme una actuació tan important de consolidació en la zona. Tenim el convenciment que Onda té un gran patrimoni cultural i natural que mostrar al món, per açò anem a seguir treballant per a tenir-ho en les millors condicions possibles i mantenir l'important creixement en les xifres de visitants que hem tingut en els últims tres anys”, conclou l'alcalde.

    Pujar