elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda redueix el temps de pagament mitjà a proveïdors en 2018

L'Ajuntament d'Onda redueix el temps de pagament mitjà a proveïdors en 2018

    L'Ajuntament d'Onda ha reduït el període mitjà de pagament als seus proveïdors. La quantitat de dies per a realitzar el pagament a les empreses i professionals que han treballat per al consistori ha seguit una línia descendent en l'últim any. En aquest sentit, l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, explica que “l'àrea d'Hisenda, que dirigeix la regidora, Silvia Cerdà, ha exercit un bon treball que demostra la fiabilitat econòmica de la ciutat, fent front a les seues obligacions en poc temps. A més, aquesta reducció del període mitjà de pagament beneficia a l'economia local, ja que la majoria de les empreses que treballen per a l'Ajuntament són d'Onda, i poden tindre liquiditat en els seus negocis”.

    Cal destacar que durant el tercer trimestre del passat any, el Ministeri va realitzar un canvi en els criteris de càlcul d'aquest valor de període mitjà de pagament pel que dificulta la comparació amb l'any anterior, el 2017. Abans es calculava sobre la base del temps que passava des que la factura entrava en el sistema del consistori fins que es duia a terme el seu abonament i en l'actualitat es duu a terme un càlcul des que s'aprova el pagament en la Junta de Govern fins que s'efectua. No obstant això, es pot afirmar que s'ha reduït el Període Mitjà de Pagament, ja que en el tercer trimestre de l'any amb els nous càlculs era de set dies i en el quart trimestre va passar a ser de cinc dies.

    L'alcalde conclou dient que “aquestes dades demostren que, des de l'equip de govern estem fent un exercici de responsabilitat continu i una bona gestió dels diners de tots els onders. La ciutadania compta per a aquest govern, per la qual cosa, amb aquestes dades econòmiques volem millorar la qualitat de vida dels ciutadans, sense deixar-nos a ningú pel camí. Hem demostrat que es pot augmentar la inversió i fer polítiques socials sense necessitat d'endeutar-se ni augmentar els impostos a la ciutadania. Continuarem treballant en aquesta línia perquè l'economia d'Onda continue sent sostenible amb recursos propis, fent sempre un ús responsable d'ells”.

    Pujar