elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Onda fomenta la creació i la difusió cultural mitjançant ajudes

L'Ajuntament d'Onda fomenta la creació i la difusió cultural  mitjançant ajudes

    L'Ajuntament d'Onda, a través de l'àrea de Cultura que gestiona el tinent d'alcalde Lluís Pastor, destinarà 15.000 euros per a subvencionar la realització de creacions artístiques locals i 19.000 euros per a associacions locals que duguen a terme el desenvolupament i difusió de continguts culturals. Pastor ha explicat que “amb aquestes subvencions volem afavorir la realització i difusió d'expressions artístiques destinades a aconseguir una projecció professional en l'àmbit de la cultura. Consolidem aquestes ajudes que aniran dirigides a creacions en les modalitats de música, teatre, dansa, circ, literatura, arts visuals, audiovisuals, videojocs i multimèdia, i la cultura tradicional i popular, en qualsevol dels seus gèneres i formats, així com per a aquelles associacions locals que promocionen aquest tipus d'activitats que fomenten la cultura”.

    La quantia de la subvenció dependrà dels punts obtinguts en l'avaluació, en funció de l'interés artístic i cultural del projecte, així com l'aposta per la creació contemporània, el seu caràcter innovador, l'originalitat del plantejament i investigació de nous llenguatges, el potencial de foment de nous públics, la potenciació de les indústries creatives i la temàtica vinculada a la ciutat. A més, es tindrà en compte la viabilitat del projecte, tant econòmica com d'aportació d'altres recursos que es prevegen necessaris per a completar el finançament, així com les possibilitats d'explotació professional, especialment en els projectes creatius que tinguen assegurada la seua distribució o exhibició. Finalment, es tindran en compte la solvència artística dels sol·licitants, el foment de l'ús del valencià i el foment de la igualtat de gènere.  Les sol·licituds, que s'obtindran a la pàgina web de l'Ajuntament d'Onda (www.onda.es), es presentaren telemàticament accedint a la seu electrònica del consistori (https://seu.onda.es).

    “Igual que en un altre tipus de subvencions, des de l'Ajuntament d'Onda volem continuar fomentant la difusió de valors positius i igualitaris. A més, tornem a donar-li importància a l'ús del valencià i a la seua difusió a través de les diferents creacions artístiques”, ha finalitzat Pastor.

    Pujar