elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Escandall Teatral XX', de Xarxa Teatre, posa la nota cultural i reivindicativa al 8M a Onda

'Escandall Teatral XX', de Xarxa Teatre, posa la nota cultural i reivindicativa al 8M a Onda
  MÉS FOTOS
  'Escandall Teatral XX', de Xarxa Teatre, posa la nota cultural i reivindicativa al 8M a Onda - (foto 2)
  'Escandall Teatral XX', de Xarxa Teatre, posa la nota cultural i reivindicativa al 8M a Onda - (foto 3)
  'Escandall Teatral XX', de Xarxa Teatre, posa la nota cultural i reivindicativa al 8M a Onda - (foto 4)

  L'Ajuntament d'Onda continua amb les activitats culturals reivindicatives per a la celebració del Març de la Dona. En aquest cas, els carrers de la localitat han acollit l'obra 'Escandall Teatral XX', produïda per la coneguda companyia Xarxa Teatre, com a acte principal d'aquest mes en el Dia Internacional de la Dona Treballadora. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que "en aquesta legislatura, l'equip de govern, des de l'àrea d'Igualtat que dirigeix el regidor Asensio Blaya, hem recuperat el Març de la Dona que es va deixar de celebrar en l'anterior mandat. Estem convençuts que aquestes accions són necessàries per a reivindicar el paper de la dona en la societat i la importància que es vaja aconseguint una igualtat real que fins ara no existeix. Som conscients que aquesta no és una lluita d'un sol mes i, per això, des de l'Ajuntament i dins de les nostres possibilitats, hem dut a terme una gran quantitat d'iniciatives per a anar caminant cap a aqueixa igualtat real".

  'Escandall Teatral XX' consta de tres accions performatives que s'han desenvolupat en diferents espais de la localitat ondera, el Raval de Sant Josep, la plaça del Pla i la Font de Dins. En elles, la interprete Paula Escamilla, ha fet reflexionar sobre alguns aspectes micromasclistes que hi ha en la societat patriarcal des de l'humor, però també des de la tragèdia. La primera d'aquestes accions, XX Floretes, ha versat sobre les floretes i les seues connotacions masclistes. La segona, XX Florera, ha parlat sobre el paper de la dona en alguns esdeveniments o circumstàncies vitals. I la tercera, XX Flowerless, ha convidat a reflexionar sobre el món de la moda i les seues implicacions en la societat.

  Huguet ha comentat que "tant de bo no feren falta aquest tipus d'accions i el treball estiguera ja fet, però mentre no siga així, l'Ajuntament d'Onda té un compromís amb la igualtat que complirà rigorosament. També demanem a les altres administracions, que sí que tenen les competències en la matèria, que treballen per a conduir a la societat a un terreny en el qual homes i dones puguem conviure amb les mateixes oportunitats. És un esforç que hem d'efectuar com a responsables polítics i com a ciutadania".

  Pujar