19 de setembre de 2020 19/9/20

Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal

Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal
Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal
  • Les flames s'han estés a una fàbrica de ceràmica a causa de les fortes ratxes de vent

MÉS FOTOS
Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal - (foto 2)
Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal - (foto 3)
Desallotgen dotze vivendes a Onda per un incendi forestal - (foto 4)

Flames i vent, mala combinació. És el que han pogut comprovar aquest dimecres els veïns d'Onda que han vist com un xicotet incendi en un cultiu abandonat s'ha anat estenent fins a afectar una empresa ceràmica i obligar a desallotjar una dotzena d'habitatges.

L'avís s'ha rebut a la 15.45h, sobre unes flames que s'havien declarat en una cuneta en la CV-191, en el municipi castellonenc d'Onda. El vent, que ha bufat en la zona amb ratxes fortes fins a les 18h de la vesprada, ha contribuït a la ràpida propagació del foc, segons fonts del Consorci Provincial de Bombers.

En total, les flames han afectat un total de 1,6 hectàrees de cultiu abandonat, 0,3 hectàrees de terreny forestal i a part d'un magatzem exterior d'una empresa de ceràmica. A més, la Policia Local i Guàrdia Civil han desallotjat preventivament a causa del fum a un grup d'habitatges pròxims a la zona de l'incendi.

El Consorci de Bombers ha mobilitzat un total de cinc dotacions de bombers de Diputació, 7 unitats de Bombers Forestals, 1 helicòpter amb unitat de bombers forestals helitransportada, 2 avions Air Tractor, 2 coordinadors forestals,1 sergent de bombers i 1 tècnic forestal.

A les 18.50 h s'ha donat per controlat la part d'incendi forestal mentre que 3 dotacions de bombers han continuat treballant en l'extinció del magatzem exterior de l'empresa ceràmica.

Pujar