25 de setembre de 2020 25/9/20

PP: “El cuatripartito segueix sense pagar l'ajuda de Xarxa Llibres del curs passat malgrat tenir diners”

  Més de mil de famílies d'Onda encara segueixen esperant a que l'Ajuntament els ingresse els diners al que tenen dret per a la compra de llibres del curs passat 2015/16. Un nou exemple de la forma de gestiona del cuatripartito i que se sumisca a l'impagament del xec guarderia o al deute amb els col·legis en concepte de material escolar.

  I és que sis mesos després d'acabar el curs escolar 2015/2016, l'alcalde de la coalició cuatripartita tan sols ha pagat un 40% de les ajudes a la qual els pares tenen dret. El regidor del Grup Municipal Popular, Salvador Aguilella, ha assegurat que "és tot un despropòsit i un exemple mes de la pèssima gestió a la qual ja ens ha acostumat aquesta col·lació postelectoral". La demora a pagar les ajudes a les famílies és "inexplicable, ja que fa mesos que han rebut els diners, 92.318,46 euros de la Generalitat i 92.318,46 euros de la Diputació de Castelló, i en comptes de transferir-ho a les famílies ho té retingut en el compte corrent de l'Ajuntament o ho han destinat a altres despese".

  Cal recordar que el Partit Popular d'Onda ja va exigir en el Ple d'Octubre de 2015 que s'activara immediatament aquest programa a Onda, perquè les famílies ondenses pogueren rebre els diners abans de finalitzar l'any 2015. "No és comprensible que després de sotmetre a les famílies a llargues cues, ara com ara i tenint els diners no ho transferisquen a les famílies de la ciutat que estan beneficiades per aquestes ajudes".

  La primera mesura del cuatripartito va ser retallar les ajudes municipals als llibres per als escolars d'Onda
  Cal recordar que el cuatripartito en l'Ajuntament d'Onda va iniciar la legislatura amb una retallada a les ajudes municipals que es concedien als alumnes de la ciutat per l'adquisició dels llibres de text posat que la partida concedida es va retallar en més de 32.344 euros pel que fa a les quantitats que va lliurar el PP en l'anterior curs, que era de 70 euros a tots els alumnes ondenses de 3 a 16 anys.

  Per a Aguilella "pareix que tinguen alguna cosa en contra de l'avanç de la ciutat i dels drets que gràcies al PP es van consolidar i van ampliar en la legislatura passada en favor de l'educació dels joves ondenses".

  I és que el PP, dins de la seua aposta per la igualtat d'oportunitats va millorar i va ampliar les ajudes als llibres de text de tal forma que totes les famílies comptaven amb un bo de 70 euros, la qual cosa suposava una inversió de més de 175.000 euros a l'any.

  Aguilella recorda que "en la passada legislatura es va fer un gran esforç perquè totes les decisions que es van prendre en matèria educativa estigueren acordades amb les famílies, els centres educatius, els professionals de l'ensenyament i fins i tot les llibreries". D'ací va sorgir l'ampliació de les ajudes públiques, la millora del servei de bus o, fins i tot, la creació de rutes gratuïtes a la UJI, l'ampliació horària de la biblioteca, la gran quantitat d'activitats educatives centrades a reforçar l'educació a Onda o, per exemple, l'engegada del Banc de Llibres, per citar només algunes de les mesures engegades des de la regidoria d'Educació durant la passada legislatura.

  Pujar